Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Friday, 28-Dec-2007 11:49 Email | Share | | Bookmark
Uncle Torch's wedding

Mama & Uncle Budung dengan pengantin
Mama & Papa dengan pengantin
Bila turn Uncle Budung lak nih?Hehehe...
Ari tu Nisa gi wedding member batch mama, kohai (translation = junior) papa...Uncle Torch or nama betul nyer Osman Wedding kat Pendang, sedap woooo makan masakan kampung, masak cara rewang, semelih lembu...ada gulai ikan kering, gulai kerisik daging, stail kampung nih jarang dapat, Nisa first time makan nasik dengan gulai, sampai mintak tambah gulai
Thanks Uncle Torch, semoga bahagia ke anak cucu


Thursday, 27-Dec-2007 04:49 Email | Share | | Bookmark
Mai Pekena Mee Udang Penang!!!!

Mana udang nyer? Surrrpriseee!!!
Jeng jeng!!!!Ada udang di sebalik mee rupanya...
Udang yg besar and juicy...nyum nyum
View all 5 photos...
Ari tu ada kenduri member kat Pendang, ada la member sama batch, Mr Budung (kene tanya dia nape nickname dier gini ) turun dari KL lepak umah kitorang...so as usual, sesape datang kami akan bawak makan...Disebabkan Mr Budung ni very picky and choosy bab makan, nak sedap jer, kami testing dier bawak gi makan kat Teluk Kumbar, situ glamer dengan mee udang, memang meibutsu (translated to famous local delicacy) mee udang sebab dekat dgn laut, udang fresh...Kalau kena time bulan penuh, air pasang besar, udang besar-besar, if not, udang sederhana but still besar le...hehehe
So ni gambar-gambar mee udang nyer, kami tolong promote, takde dapat diskaun ke apa, tapi saja tumpang bangga dengan restoran ni sebab susah nak dapat tauke melayu yang well-maintain business dia camni, rasa tak penah berubah, harga tak berubah walau barang dok naik...servis bagus, kedai tip top bersih

Mak Ngah & Pak Ngah mesti terliur nihhh...



Tuesday, 18-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Gambar raya...

 
Budak manja
Mata berair...nangis...
Hehehe...ni gambar lama nih, sebab baru dapat handycam dari maktok, gambar Nisa ada dalam tu...so baru nak upload...
As I said before, Nisa memang meragam teramat sangat la hari raya tu, taknak gi kat orang lain, asik melekap kat mama macam koala Pantang orang datang dekat jer nagis, even papa...sebab nisa jakun sket tetiba ramai orang...lagipun umah maktok Alor Setar ni jarang balik, sebulan skali jer, then Mak Ngah dan Pak Su dari KL yg Nisa tak penah tengok pun ada, semua strangers for her, so meragam la...
Tapi skarang dah besar sket, harap raya haji ni (kalau sempat balik Alor Setar) Nisa tak meragam la kot...Ari tu banyak umah sedara mama takleh pi sebab Nisa meragam


Saturday, 15-Dec-2007 06:36 Email | Share | | Bookmark
Papa's graduation

Cuba robe...
Cuba topi...
Apsal macam cina dulu kala je nih?
View all 23 photos...


After about 12 months bertungkus-lumus (betul ke ) juggling keje, famili and study, papa pun dah grad Exec Dip in Purchasing & Supply Management, his first step for CIPS...target nyer la...hehehe...
Don't worry papa, ganbare ganbare!! Papa Nisa boleh! (Ala-ala Abah saya boleh dalam Afi & Abah...hehehe)
Syok ler papa bleh gak merasa pakai jubah nih, mama dulu tak merasa pun sebab Japan takde mende-mende nih
Ari tu, papa memang kembang kempis, I'm proud of you too, papa! Dari pagi buta selepas subuh kita bertolak gi UUM, rehearsal yang kononnya kol 8 pagi jadi 10pagi Then actual ceremony kol 2:30 petang...nasib baik hi-tea diorang tu sedap
So, ganbatte for the next step, Nisa pun dah besar sket, harap-harap takde apa-apa yang akan kacau papa untuk smabung study nih, we are always by your side (acehhhh )


Monday, 10-Dec-2007 04:36 Email | Share | | Bookmark
Family weekends

Yeaaa...main air
Tengah testing paddling sendiri
Papa ajar camna nak paddling...
View all 22 photos...
This is the first time for a few months we can really enjoy weekends together...hehehe...kalau tak macam-macam agenda & aktiviti amal kebajikan So papa decide nak buat minimal activities jer, so on Saturday papa bawak Nisa mandi pool sebab sian kat Nisa tiap kali tunggu lift sure tunjuk kat arah pool, tapi mama & papa tak free Nisa panggil pool as "Air", walau Nisa 100% keturunan orang Kedah, duduk skarang pun kat Penang, but hasil dari duduk dengan pengasuh orang Melaka, Nisa pun sebut "air" instead of "ayaq" Then petang pi jalan-jalan Sunway Carnivale, minum-minum kat Kopitiam...then on Sunday, bawak Nisa main kat playground Giant, hypermarket peberet Nisa Nisa panggil Giant as "Jeyen"...hehehe...pantang sebut Giant jer dah lari pegi kat pintu, memang Nisa suka main slide kat situ, drive kat area-area umah ni...memang lepak betul la weekend ni, besttttt


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net