Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]
Thursday, 6-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Pak Ngah's wedding

Aicehhh...Mr Pengantin sengih machosss
Pak Ngah & Mak Ngah Nisa
Famili photo...apsai Nisa cungkil gigi lak...
View all 12 photos...


The pics were taken on Pak Ngah's wedding (papa's bro) on 11/23/2007, tapi lambat upload sebab mama pun busy, Pak Ngah pun baru balik honeymoon...hehheh It was simple but cheerful ceremony, mama & papa kalut lari sana-sini sebab kekurangan kakitangan sket Nasib baik la Nisa has been a very good girl, tak kacau langsung even banyak orang, usually kalau ramai-ramai ni Nisa akan buat perangai sebab dia jakun ramai orang, but maybe sebab she's used to sedara side SP, dah slalu balik, so memang tak kacau langsung...a BIG SMOOCH to mama's little girl!

So back to the wedding, the weather was great, nice and clear, maybe hujan bila petang, but elok-elok lepas abih majlis dah (hujan rahmat tu )...hen Pak Ngah and Mak Ngah off to Bali, diorang buat photo shooting sana, ada diorang share sket gambar tu...hehehe...sori la Pak Ngah, but mama Nisa really has to laugh on this...hahaha Masa dapat gambar yang setting maharaja Indon tu, memang kagum, dok scroll slow-slow...then tetiba nampak ada something wrong dengan setting ni...belek punya belek...apsai maharaja dulu kala pakai kasut??? Potong stim betui laaa...hehehe...Anyway, Pak Ngah kata ni pre-edited version, so nanti dalam album will be nicely done, but we'll keep this pre-dited pic...hehehe

P/s: Next year Nisa dapat cousin baru ka dak? boring dah jadi the youngest nih...hehehe


Friday, 30-Nov-2007 11:01 Email | Share | | Bookmark
Nisa's Day Out

Hiiii...syok nyer bleh lari-lari...
Dukung la sayaaaa!!!
Alamak! Baru terperasan tu bukan orang...
View all 7 photos...
Ni gambar lama gak, 1-2 minggu lepas kot, masa bawak Nisa jalan-jalan Queensbay Mall...Slalu hari jumaat Penang bridge jammed, so biasanya kami tak balik umah terus, but lepak mana-mana sampai kol 8 lebih (time bridge dah ok)...
Nisa sepereti biasa, suka la lari sana-sini, tegur semua orang...perangai baru dia skarang is mesti babai kat semua pak guard, maybe dia suka orang beruniform kaaa, taktau la...hehehe...
Tapi satu benda lak Nisa ni, dia takut kat patung-patung mannequin in, taktau le apsal...so tengah syok-syok berlari, nampak macam orang, dia gi tegur, tetiba terperasan tu mannequin, terus diam membatu
Then ada la sket-sket gambar Nisa bergambar as High School Musical 2 characters...


Monday, 26-Nov-2007 11:58 Email | Share | | Bookmark
Nisa's Milestone

On the day you were born...
One month old...
Two months old
View all 12 photos...
Semalam dok tengok gambar-gambar Nisa, natsukashiii jer...rasa cepat jer dah setahun lebih...so mama buat la milestone chronicle for Nisa...

9/29/2006 - The day you were born, with the weight of 3.95kg...pecah rekod cucu Maktok Yah (tok Aloq Staq)
Then the pic when you were 1 months old...time tu suka gengam penumbuk...hehehe
At 2 months old, first time bleh pusing sendiri untuk meniarap,sengih jer happy...
At 3 months, dah combat merata tempat, sup-sap sup-sap jer lesap...
4 months old, merangkak sket-sket, memang strong-willed, tak putus asa budak nih, lepas satu, satu benda dia buat...
5 months old baru bleh duduk, dia merangkak dulu, yappari Nisa memang nak mobile, taknak dok diam
6 months old, like I said, nak mobile nyer pasal, dah mula panjat sana-sini...siap eksen lepas tangan lak tu, memang stunt ngeri buat mama kena heart attack slalu
7 months dia mula 'memunggah', proses abih laci la apa-apa barang atas meja bawah meja...mengemassss
Between 8 and 9 months, papa takde gi umrah, tapi Nisa berusaha keras hari-hari praktis menapak, until the day papa balik umrah, Nisa dah boleh jalan, papa kandou (terharu)...
Then at 10 months, apa lagi, dah berlari la budak niiii
11 months, dekat-dekat nak besday Nisa, mama hadiahkan vacation dengan photo session kat Bukit Tinggi, jadi calendar girl la anak mama nih...hehehe
And lastly, the last pic, birthday my precious girl, Nisa Humaira Ariff - The clever girl with red cheeks (translate nama Nisa)...hehehe


Friday, 23-Nov-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Like father like daughter...

 


Gotcha!!!
Tengok ler papa and daughter bonding, spending their quality time together...hehehe
Tu anak ikut papa ke...papa ikut anak tu? (gaya kaki)


Monday, 19-Nov-2007 05:27 Email | Share | | Bookmark
Tag lagi

Cittt...bertuah punya Leen, kita tag dier, tag kiter blum buat, dah tag kita balik
Takpe, ini peluang nak tag Ayin lagi...hehehe


Rules: People who are tagged should write a blog post of 6 weird things about them as well as state this rule clearly. In the end, you need to choose 4 people to be tagged and list their names. Don't forget to leave a comment that says 'you are tagged' in their comments and tell them to read your blog.

6 things weird about me???
1) Suka baca buku budak-budak & klasik...pelik ke? pelik la kot...hehheh

2) Suka wasabi...hehehe...bukan makan camtu je la, tercabut idung kang...suka makan dengan sushi ke, sashimi ke, mmg addicted, skali terkena...phewwww...saikouu!!!

3) Suka cheese tapi takleh tahan minum susu...nak kata alergik tu idak, tapi sakit perut la...makan cheese ke yogurt ok le plak...tapi tak suka yogurt...cheese jer...

4) Kalau minum kopi, mesti heart beat rate laju jer, terus jadi kalut semacam...hahaha...limit setengah cawan, kalau lebih tu kang siap la...hehehe

5) Tak suka apple, sejak dok Hirosaki, buat baito (part-time) susun buah apple tu kat kilang selama sebulan lebih, hari-hari bau apple, makan apple, skarang dah takleh tengok apple, nak muntahhh...

6) Kalau suka makan satu mende tu, bleh tahan makan bende tu jer sebulan...pastu taknak tengok buat brapa lama sebelum start balik...

Dan anda yang bertuah menjadi manga tag saya adalah:
1) Ayin
2) Nik
3) Ayeen (Ibu Kasyah)
4) Chot


[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net