Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  10  11  12  13  14  15  16  [17]  18  19  20  21  22  23  24  >  >>]    [Archive]
Friday, 16-Nov-2007 04:22 Email | Share | | Bookmark
Kene tag lagiii...

Got this tag thru email a few days dah, tapi takde masa nak buat...
Syok nyerrrr....!!!Bleh tag ayin, at last..hehheh (Jangan mare ayin...)


Just copy the questions and paste it in your blog/email/fotopages/etc, answer the questions and choose 5 friends/families to tag!

1 DOLLAR, 1 MILLION DOLLAR - HOW DEEP IS YOUR LOVE?

i) If you have only 1 dollar, what would you buy for your love one as a birthday gift?
Hahaha...this happened actually when we were still studying in Japan, ujung bulan, dok tunggu scholar masuk, but actually bukan ada 1 dollar but 1000 yen jer, scholar lagi seminggu nak masuk kot...bought him gloves sebab bila dia drive, kalau laju sangat, he complains tangan berpeluh But if now, with 1 dollar jer...hmmm...beli dier eskrem (aiskrim) hijau yg kat dalam tu putih....taktau nama apa, tapi dia suka sangat eskrem tu...hahaha

ii) If you have 1 million dollar, what would you buy for your love one as a birthday gift?
Woooo...1 million dollar!!!I can buy him anything!!!But first in the list is his dream car, I know it's not Ferrari or Porche, but let him choose lah kete aper, then I know mesti ada belen lagi sebab the car cost about 250k kot...I'll buy him a land so he can start up his dream job...keje aper? rahsia...hehehe

iii) If you have 1 dollar, what would you do with your love one to celebrate your anniversary together?
Maybe we'll go jalan-jalan tepi pantai kat Penang ni or window shopping, 1 dollar bleh beli air untuk minum-minum...hehehe

iv) If you have 1 million dollar, what would you do with your love one to celebrate your anniversary together?
Hahaha....we could do another wedding!!! We always talked about having garden party type of wedding, small party but full with flowers, takyah bersanding, we'll just walk from tables to tables layan our guest, a simple and sweet wedding, but which makes everyone happy as we are Then maybe gi honeymoon either or all of these places - Spain (top list places we always wanted to go), Morocco (also top list), Turkey (coz dia dah penah gi), Greece (I love art & architecture), Italy (same reason as Greece), Ireland (nampak cam best jer sebab cam sejukkkk jer), New Zealand (tempat LOTR...hehheh) and lastly Japan (tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat jatuh chenta...hahaha)

v) If you have 1 dollar, how would you show your love and appreciation to your love one?
I'll buy a piece of colored paper, make him a card and pour all my heart in it...

vi) If you have 1 million dollar, how would you show your love and appreciation to your love one?
Hmmmm...give it to him so he can choose what he wants to do with it...hehehe...maybe we'll take our parents to go for hajj with us, and belen tu buat le apa dia suka...asal tak menggatal udahhh...kui kui kui

5 people I chose to tag:
i) Ayin (top list)
ii) Jaja (sorry Ja...ko kene lagik...)
iii) Leen (harap-harap walau ko sarat, ko larat buat tag nih ek? yg ari tu dah buat blum?)
iv) Fiza (hehheh...tengah free kan skarang?)
v) Rey (new entry to my tag list...hehehe)

Jangan marah yerrrr....


Wednesday, 14-Nov-2007 09:22 Email | Share | | Bookmark
Nisa and Noddy

Main masak-masak..."Aaaammm"
Main conteng crayon...
Noddy dah start...
View all 4 photos...
Last week Nisa balik Aloq Staq umah Maktok Yah sebab papa ada hal kena out-station sket...so tinggal la mama and Nisa...Nisa ni suka sangat tengok Noddy, taktau le apsal, sebab budak-budak biasanya suka either Sesame Street ke, Barney ke, Pooh ke, Mickey ke...tapi Nisa suka Noddy dalam cartoon 'Make Way for Noddy' tu...Penat mama & papa cari DVD ke VCD so that bleh occupy Nisa sementara kami makan ke buat keje umah, tapi takde jual, ada la nampak kat Amazon tapi Region 2 DVD mahal nak mampus...
So ni gelagat Nisa, mula-mula tu sementara tunggu Noddy start, Nisa main masak-masak, dok kalut kacau masakan dan suap mama "Aaaaaaaaaammm"...Then boring, dia conteng-conteng kertas dengan crayon, but kejap je mula la melalut pegi conteng meja le lantai le Then bila lagu Noddy kuar, aper lagi, terus ngadap TV then tepuk-tepuk, gelek-gelek Time tu khusyuk, jangan sape kacau lerr...Tapi Nisa just tengok part ada suara Noddy jer, kalau character lain cakap, Nisa main-main dulu sampai Noddy kuar balik...Nisa ni suka Noddy, sampai jalan pun angguk-angguk macam Noddy...dulu kami heran apsal Nisa jalan camtu, then baru perasan, dia tiru Noddy rupanya...


Wednesday, 7-Nov-2007 02:25 Email | Share | | Bookmark
Pre-work sebelum Raya Open House

Sapu sampah...
Ni gaya catwalk ke sapu sampah
Ni buat menantu bagus nih...hehehe
Thanks to all yang sudi hadir ke majlis makan-makan kecik kat umah Nisa
Ada yang sanggup datang dari jauh - auntie Jal and Uncle Sugita with Fara and Faiz, auntie Ayeen and Uncle Teso with Akasyah (or should Nisa panggil ibu and papa - bakal mertua...hahaha!)...
Thanks Auntie Jaja and Uncle Zamree yang datang awal sampai kene angkat makanan turun pegi pool...
Yang lain, yang Nisa tak sempat jumpa, sebab Nisa demam lagi lepas kene angin laut malam, maklum la umah ngadap laut, papa pi buka sliding door malam, dah le skarang musim angin kuat, terus the whole family demam tapi sebab dah panggil orang, order makanan sumer dah...kene jalan jugak majlis...And demam punya pasal, kalut pun ada jugak, mama papa lupa amik gambar majlis tu

Anyway, ni gambar Nisa tolong mama berkemas umah sehari sebelum majlis...Rajin anak dara mama nih..hehheh Harap-harap dah besar nanti rajin camni la jugak yerrr?


Friday, 2-Nov-2007 04:12 Email | Share | | Bookmark
These are a few of my favourite things

 
 
 
View all 4 photos...
Walaupun Nisa nih ada dekat selori toys (hasil mama dok beli senyap-senyap bila shopping hari Jumaat time papa solat...hehehe), she has a few favourite items. Yang peliknya, kebanyakan benda ni ntah aper-aper jer...


On the left ni character Fantastic Four kan, dapat dari KFC kot...Mama beli ni masa tu rasanya Nisa umo 8-9 bulan kot, tapi this is her 1st ranking favourite, sampai bawak tito Papa Nisa kasi gelaran benda ni 'Hunga Hunga', dan lekat sampai skarang, Nisa pun panggil dia Hunga Hunga, walau bunyi nyer jadi 'Uwa Uwa'...kikiki...taktau le apa yg dia minat sangat kat Hunga Hunga ni, musykil betul, orang tido dengan bear ke bantal comel-comel, dia tido dengan Hunga Hunga...
On the right is Mr Owl, ni PakNgah Nisa kasi masa Nisa umo tak sampai 3 bulan kot...Mr Owl ni macam robot kecik, ada sensor cahaya kot, so bila cahaya bertukar, dia bunyi macam-macam lagu, ada lampu kaler-kaler, bising nak mampus...dan menakutkan gak kalau terlupa off, dalam suasana senyap tetiba dia bunyi sorang-sorang...serammmm...Malangnya baru-baru ni Nisa jatuhkan Mr Owl, pastu rosak, dia just nyala tapi tak bunyi dah...Nisa nangis soh Mr Owl bunyi...mama & papa pun sayuuu jer, tapi taktau mana nak cari ganti Mr Owl ni...


Haaa...on the left tu kami panggil Yataibah, sebab bila picit dia nyanyi lagu tu...Ni papa beli masa pi umrah dulu...bateri dah weak, nyanyi pun meleretttt jer...sian dier...tapi ni pun kadang-kadang Nisa bawak tito
Next tu mama panggil Mr Ducky, mama beli masa sale happy hour 80% discount kat Jusco baru ni, tapi nyesal beli, bising nyer ngalahkan Mr Owl Nisa suka sangat benda ni, tapi papa & mama pening dengar benda ni bunyi, benda ni bleh nyanyi sambil pusing-pusing jalan satu umah...bila on, bergema satu umah...arrgghhh


On the left tu kami panggil Wan-Wan or 'ワンーワン'...benda ni hadiah dari rakan sekerja mama kat Japan sebelum Nisa lahir...asalnya menda ni nyanyi lagu 'Twinkle Twinkle Little Star' sambil lenggok-lenggok kepala kiri kanan, tapi dah rosak...so dia just nyanyi je takde lenggok-lenggok dah...
Sebelah dia tu Bubu, peberet Nisa dari kecik masa start bleh duduk...maybe Anis ingat ke idak, Nisa penah gelek tangan Anis dengan benda ni...sorry Anis


Lastly, ni hadiah besday Nisa ari tu, Kak Fatin cousin dier kasik...benda ni kalau tekan buttons buah or key piano tu bunyi macam-macam lagu nursery rhymes, tapi Nisa dah rosakkan gak, so skarang dia just bunyi nama buah jer....isk isk isk...bising gak benda ni dulu tapi at least lagu dia sedap di dengar...hehheh

So kesimpulannya, Nisa ni suka benda bising la kot, juga benda-benda robotic/mekanikal...dia suka nak 'perosah' benda tu, buat experiment dengan ketuk, baling, goncang-goncang...maybe nak tau camna dia bunyi atau gerak...just Hunga Hunga tu misteri alam untuk mama & papa, nape Nisa suka sebab all it does is kalau tekan butang dier, tangan dia gerak atas bawah jer...


Monday, 29-Oct-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Budak demam buaih...

Budak demam...macam tak demam
Nisa busy dan timbunan toys
Nisa busy 'mengemas'
View all 4 photos...
Lupa plak mama...ari ni Nisa cukup 1 tahun 1 bulan...tapi demam lagi sebab sejak dok bawak gi main pool, Nisa tengok papa dan orang lain dok menyelam, dia try ikut...so tiap kali mandi dalam tub kat umah, Nisa dok 'selam' kepala dia dalam tub tu, air masuk idung, dahhh demam lagik, temp takde, just idung berair sket...so mama pun purak-purak 'pingsan' malas gi opis, work from home jaga Nisa...hahaha
To sesape yang keje dengan mama tu, jangan la report lak...hehehe...keje still jalan tau kat umah, slow sket jer


[<<  <  10  11  12  13  14  15  16  [17]  18  19  20  21  22  23  24  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net