Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  11  12  13  14  15  16  17  [18]  19  20  21  22  23  24  25  >  >>]    [Archive]
Monday, 29-Oct-2007 04:57 Email | Share | | Bookmark
Little Michaelangelo at work

 
 
 
View all 5 photos...
Nisa got a new hobby, or maybe just a new found interest...that is...drawing Luckily for the time being, belum masuk stage conteng dinding (macam papa nyer conteng dinding rumah tok dier dulu kecik-kecik )...so before dia start, mama and papa belikan drawing paper and non-toxic crayons...gambar ni masa sebelum gi beli benda-benda tu, Nisa dok main lukis-lukis dengan pen and paper assignment papa...hehehe
Sori le quality gambar still tak elok, camera still kat umah Maktok Yah...


Sunday, 28-Oct-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Nisa's birthday presents

Happy birthday to youuu!
Tiup lilin...
Eddy Bauer Baby Harness
View all 12 photos...
Dah dekat sebulan dari tarikh 1st birthday Nisa, baru mama dapat kumpul gambar-gambar birthday Nisa dan hadiah Nisa

So birthday Nisa dibuat kat Alor Setar umah Maktok Yah sebab the next day Nisa gi cocok bontot (immunization) Mama mintak PakLong order ice-cream cake, then lepas berbuka semua selebret birthday Nisa

Mama and papa ada order hadiah Nisa thru Amazon.Com, antar ke kawan papa kat US, then dia pos ke sini...baby harness (sebab Nisa buaih sangat bila gi shopping, taknak dok stroller, taknak orang dukung or pegang), carseat strap, 2 buku and baju overall Carter...Total semua tak sampai pun US$30 tapi postal nyer lebih US$40 sebab papa and mama amik yg safe sket, risau gak post ni kalau sampai mesia, tau-tau je la kan Nasib baik sempat sampai a day before birthday Nisa!

Baju Carter tu besar, saiz mat salleh, mula-mula mama ingat tak sempat la Nisa bergaya dengan baju raya tu, nyesal tak beli baju lain Then tetiba raya keberapa ntah, mama saja kasi Nisa try, tup tup, boleh le plak! Just panjang sket but kalau pakai kasut ok la...Buku lak, memang mama tau Nisa suka sangat animals, so mama belikan yg pasal animals and satu lagi tu just daily vocab digest untuk Nisa Nisa ada 3 buku dah sebelum ni, memang suka sangat dia baca buku-buku tu, boleh kenal benda-benda tapi tak reti sebut, orang sebut tau le dia tunjuk mende tu, tapi kalau tanya dia, any animals panggil "au", semua orang tak kira laki ke pompuan panggil "kakak" (sian la kalau abang-abang ke pakcik-pakcik...), any orang tua pompuan dia panggil "tok-tok" (agaknya ingat maktok kot...), apa-apa makanan dia panggil "aaaammmm"...gesture tu boleh la, kalau tunjuk berus gigi dia buat gaya berus gigi, kalau tunjuk rabbit dia buat muka kusai (busuk...dia ingat pengalaman main rabbit kat bukit tinggi), kalau tunjuk kasut tu dia tunjuk kaki...etc...

Yang best skali, harness Nisa ni la...hehhee...mama ni actually memang tak setuju betul nak beli, sebab rasa buat anak jadi macam pets jer, but sebab terpaksa, cuba je la...dari anak kena kidnap Mula-mula takut nak guna in public sebab takut penerimaan orang tu camne kan...tup-tup, dasat gak, ramai orang tanya beli kat mana, memang diorang cari bende ni, so papa dengan 'hinss hinsss' nyer jawab beli dari US, but maybe kat KL ada...sian orang kat utara ni cari takde So actually orang dah mula open bab ni, lagipun benri untuk kanak-kanak riang macam Nisa nih...hehheh...Actually quite cute sebab ada backpack Mr Bear, tak nampak macam pets sangat...So sronot le Nisa berlari-larian, dan papa berkejar-kejaran...mama syok bleh shopping dengan aman


Sunday, 21-Oct-2007 01:21 Email | Share | | Bookmark
Nisa and the alien fruit

Tengok le kaler buah tuuu
Budak comot
Aaaaaaaaammmm
View all 11 photos...
Nisa ni suka sangat makan buah ke vege, macam musang Buah tomato tu bleh slice then nyot-nyot-nyot nisa makan abis sebijik...ni taktik mama & papa bila nak lunch ke dinner, mintak kat restoran tu sebijik tomato dipotong nipis, then biar Nisa busy dengan buah tu...sayur lain pun no problem...dalam fridge memang kena simpan stok buah or at least tomato...tapi kalau buah/vege takde, cheese pun ok Dua-dua maktok Nisa (maktok Pah and maktok Yah) dah tau dah so either one of these memang biasanya ada stok dalam fridge diorang...
So berbalik pada cerita Nisa and alien fruit ni, peberet Nisa is dragon fruit (lepas makan sure berak nyer, lawas betul makan buah ni )...Slalu mama beli dragon fruit putih, tengok yang kaler merah tu scary movie jer Tapi nak jadi citer, tetiba stok buah tu takde kat memana, dah semua kedai kat Penang ni mama & papa cari, maktok Yah kat Aloq Staq pun cari takdak, so mak tok Yah belikan 2 biji buah yang kaler merah ni masa mai melawat Nisa last week, actually bukan merah, macam purple magenta jer...kowaiiiiiiii
Masa potong, papa dah cakap, ngeri nyer kaler...Mama tak berani makan langsung sebab dengar citer kalau makan nanti buang air (tak kira besar ke kecik) kuar warna tu Ngeri...ngeri...tapi papa and Nisa hentam jer...Sebab takut kaler tu lekat kat baju, Nisa terpaksa diseparuh-bogelkan Kemain suka le diaaa!
Betul tekaan mama, warna buah ni tak kuar, sebab Nisa main-main dan tempek kat karpet, abih lekat...waaaa!!! Anak mama plak happy betul, dah la comot macam red indian, abih muka tu sampai ke dahi haaa lekat kaler purple Dah tu, sibuk nak kiss orang...satu perangai Nisa (turun papa dier la ni), cukup suka usik orang, tak padan kenit...bila dia messy, dia suka sangat nak kiss orang, takyah suruh

P/s: Terbukti cakap orang betul...memang kalau makan buah ni, buang air jadik kaler ni, gerun betul bila tukar napkin Nisa


Friday, 19-Oct-2007 08:48 Email | Share | | Bookmark
Who does Nisa look like?

Test 1
Test 2
Test 3
Actually nak upload gambar Nisa raya, tapi v-cam yang amik gambar Nisa tu tertinggal lak kat umah maktok Yah, so takde la gambar raya Nisa...actually tak banyak pun sebab Nisa buat perangai, jakun ramai orang, pastu semua asik kerumun nak kat dia, Nisa ngamuk sepanjang raya...penat mama papa...Nisa asik nak berkurung dalam bilik...
So at last, ada member Intel Nursing Moms club antar link ni, mama dok keje try benda ni je la...hehheh
Surprisingly, even though dah tak larat dengar orang cakap Nisa ni fotostat muka papa dier, look-alike-meter ni cakap Nisa macam mama...hahaha!!! Sebab papa tak pueh ati, mama buat la test ni berkali-kali...and the result...jeng jeng jeng...hehheh

P/s: The first 2 tests tu pakai gambar Nisa recent, yg last test tu pakai gambar masa dia umo 9 months, untuk memuaskan ati papa...


Thursday, 18-Oct-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Gaya tido masakini

Gambar dari belakang
Gambar dari depan
Full view
Ni bukan camera trick atau kami angkat Nisa, ni dia tido sendiri...pagi tadi mama bangun breakfast dengan papa, tetiba nampak Nisa tido camni...nyenyak...asyik lak tu...
Camera tertinggal kat kampung, so terpaksa amik gambar dengan handphone jer, tak clear sangat sebab still pagi, gelap...Nisa ni very sensitive to sound, light and touch, so takleh la nak angkat ubah kedudukan dia ke, nak bising or on lampu...
P/s:Auntie Jaja, gaya camni auntie buat tak?


[<<  <  11  12  13  14  15  16  17  [18]  19  20  21  22  23  24  25  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net