Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  13  14  15  16  17  18  19  [20]  21  22  23  24  25  26  27  >  >>]    [Archive]
Sunday, 2-Sep-2007 10:42 Email | Share | | Bookmark
Trip to Bukit Tinggi

Budak laparrrrr kat R&R Ulu Bernam
Mama cuba senyum walau ngantuk...
 
View all 21 photos...
Believe it or not, this family trip has been planned since March Mama booked the one-bedroom suite through Cuti-cuti Malaysia web, stakat ni tak penah ada masalah with the service, so next vacation memang plan nak guna service ni lagi (jadi tukang promote lak) Mama booked Uncle Rafi, mama & papa's wedding photographer untuk amik family portrait kat sini, that's why pilih tempat ni sebab as background, cantik le gak.
Kami bertolak kol 1 pagi on Aug 30, sajer jalan malam sebab tuan puteri lilin (Nisa) ni takleh panas-panas (kalau jalan siang). Sampai R&R Ulu Bernam kol 4-5 lebih (pagi), papa tido jap, then bila Nisa bangun, sesama breakfast tanpa mandi or gosok gigi...hehheh Then sambung journey, sebab sesat 2 kali ikut jalan lama, sampai kat Colmar Tropicale kol 1 lebih, cun-cun untuk check-in.
Memula sampai, lepas check-in, lunch dulu walau ngantuk sesangat, order room service jer. Then semua tumbang tido...zzzzzzz...then petang baru bangun jejalan amik gambar sket...mama ngantuk lagi tapi lepas pekena kopi sket, segar lak
The next day, kol 8 bangun, mandi, breakfast, then Nisa nap jap, as usual routine dier...then kol 10 pagi Rafi & famili datang, jumpa anak Rafi yang sulung, Shafira yang macam anak arab, hehheh Malang skali, cuaca tak mengizinkan, dari pagi hujan, lepas kol 12 baru cerah sket, so tak berapa cantik untuk amik gambar. Nisa lak, as expected, memang susah sangat nak bergambar, susah nak senyum...dah warned Rafi tapi dia cakap ok, but at last dia pun surrender dengan Nisa, his chalenging client...hehheh But we managed to take some photos, tak sabar tunggu the result, Rafi cakap akan hantar before Nisa's birthday sebab ni hadiah papa & mama untuk Nisa's 1st birthday
Best gak family trip nih, nak plan for the next one plak lah...




Tuesday, 21-Aug-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Vroooommm! Vrrrrrooooooooooooooooooommm!

Amboi, naik BMW nampak?
Nisa:Care to join me?
Nisa:Mama duduk sini laaa
View all 5 photos...
Abis mama demam, papa lak jangkit, lastly Nisa kena gak, maybe sebab dia still breastfeed, imune system kuat sket, tapi takleh gak penangan demam mama nih...petang semalam (20hb) babysitter Nisa call, dia tak penah call kalau benda kecik-kecik, so berderau gak darah mama, tapi dia cakap Nisa yang dari pagi ok jer sihat, tetiba tengahari panas sangat badan, dia risau...mama call papa, terus kami cabut dari keje, time tu kol 3 lebih...gi jumpa PD, suhu Nisa time tu 38, quite high utk baby, so kena la kasi ubat bontot, nasib baik Nisa good girl tak nangis...dapat ubat, balik umah Nisa tito...
The next day (ari ni 21hb) mama & papa pun cuti le jaga Nisa, saja malas sebenarnya, dok semangat cuti nih nak dekat cuti merdeka...hehheh...by petang lepas makan ubat semua, Nisa macam sihat sket, mama & papa lapar, so gi Carrefour...
Lepas makan, kasi Nisa chance 'bu-bu', kemain budak demam nih 'bu-bu' Sori la gambar maybe gelap, amik ngan HP...hehheh


Friday, 17-Aug-2007 07:31 Email | Share | | Bookmark
Nisa at the playground

 
Eeeiii...apa ni, geli tapak kaki...
Geli nak jalan...
View all 6 photos...
This week mama Nisa still demam-demam...gi balik kat doktor, dapat ubat baru, demam dah baik batuk lak, so mama dok sambung MC sampai seminggu...semalam papa pun MC gak, bukan medical cert tapi 'malas' cert...hehheh
So duduk umah ngan Nisa, tengah hari sket sebab tenki (cuaca) pun kumori (mendung) jer, kami gi pool...mama yang demam pun turun gak...tapi orang tengah cuci lak, so bawak Nisa main kat playground...Nisa dok geli tapak kaki nak jalan atas lantai playground tu,biji-biji...hehheh Bagus gak lantai tu lembut, budak jatuh pun tak sakit...tapi Nisa kurang berminat jer nak main sebab nampak air pool, so ada la gambar sket nih...


Thursday, 9-Aug-2007 07:02 Email | Share | | Bookmark
Nisa at KFC

Naik bubu Pikachu
Nisa drift ngalahkan Takumi
Nih memang turun genetik papa nih
View all 5 photos...
Nisa now 10 months. Semua orang bila tengok akan cakap "Exactly like the father", "Ni clone papa dia ka?", "Ni fotostat sebijik papa dia ni"...and something like that...
Well, now since dah boleh jalan dan berlari, jangan harap la nak kasi orang pegang tangan, so nak kasi dia duduk diam, slalu nyer kene upah sket, bagi naik mainan-mainan ni. Nisa ni, apa-apa yang berstereng dia panggil 'bubu", cukup minat dia dengan driving atau kereta. Kalau papa drive, dia akan peratiiii jer, macam dok amik input, dok hafal camner bawak keta. Kalau gi Toys r Us jer terus lari direct pegi kat tempat kereta, mainan pun semua kereta, ngalahkan baby boy!
Ni gambar-gambar masa bawak Nisa gi Giant yg dok betul-betul depan umah, ada KFC, ada "bubu" free, hehehe...Tengok tu, pegang stereng penuh gaya, tiru papa, drift ngalahkan Takumi...hahaha...exaggerate la mama nih Tapi skali tu ada naik benda ni yg siap ada tempat kunci dan gear, Nisa siap tiru macam papa dok drive, start enjin (pegang tempat kunci tu) then sambil sebelah tangan pegang stereng, sebelah pegang gear, dahtu, tangan yg pegang stereng tu, kat bawah, bukan pegang tepi ke, atas ke...bergaya betul!
Hmmm...betul la kata auntie Syud, mama nih dah oyabaka


Saturday, 4-Aug-2007 17:42 Email | Share | | Bookmark
House-warming (part 1)

Budak excited
Budak bz menyibukkan diri
Nisa:Alaaa...buhsan la mama, mana org nih?
View all 8 photos...
Walaupun rumah Nisa tak ler cukup complete as yg mama nak, tapi mama & papa buat majlis open house or house-warming party to welcome everyone to the house. First party, untuk member-member nihon, so yang dijemput dan hadir (mengikut sequence yg sampai dulu...hehheh...jgn marah yer auntie Ayeen and uncle Teso):
Jaja
Shah (Kambing)
Teso, Ayeen & Akasyah
Kamsek, Ita & Emir
Party ni campur skali ngan early besday utk Kasyah, Happy 1st Birthday!!
Mama demam, so blank-blank sket, banyak benda asik lupa jer, so sori la kalau ada terkurang terlebih ek? Paling Lupa skali is amik gambar ramai-ramai


[<<  <  13  14  15  16  17  18  19  [20]  21  22  23  24  25  26  27  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net