Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 26-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Family Vacation - Day 2

Nisa & strawberries
Banyaknya strawberries!
Veggies!
View all 16 photos...
* Breakfast at Agro Farm
* Visit to Butterfly Farm
* Shopping at Ringlet
* Tea at Strawberry Moments

So early morning, lepas Nisa bangun, kami pun bersiap mandi walaupun sejuk giler since semalaman hujan, then cepat-cepat gi one of the nearest agro farm, with hopes that kat situ ada breakfast and tak start jem lagi since ramai sangat orang nih...at least kalau ada tea & scones ker cukup dah for a start. Luckily kat situ ada banyak choice, specially fries untuk Nisa. Mama & papa order for waffles with ice-cream & strawberry jam (of coz), and strawberry muffin pancake, and hot Milo. Bila perut dah diisi, kami ronda-ronda farm, memang tergoda tengok sayur-sayur segar tu. Pastu beli sikit strawberry and kasi Nisa try, sekali rasa masam, terus Nisa takmau, sedangkan dia yang beria-ia nak makan strawberry Kids! Hehehe...mama & papa dah agak dah sebab kami pun penah budak-budak, so paham la...hahaha
Then, we moved to the nearest butterfly farm, Nisa happy dapat tengok big butterflies Then ada pameran insect gak, and Nisa memang suka gila ler tengok segala beetles and spiders, excited bila dia nampak centipede...all the things yang ada dalam buku dia...
After lunch at one of the Thai restaurants (Nisa tido) then we went to Ringlet town to see our nostalgic Lakehouse Resort, tempat mama & papa honeymoon Papa cakap next year nak dok sini lah, coz ada sentimental value, and papa sempat amik gambar bangunan suite kami duduk dulu tu... Then mama gi shopping pokok orchids and some other plants for Maktok Yah & Tokwan yang memang suka tanam pokok...
Next stop is KFC, sebab nisa dah bangun, kasi dia makan sket...then gi restaurant Strawberry Moments, ala-ala Sceret Recipes kot, just menu dia semua base on strawberries...creative We ordered fruit jelly, strawberry & ice-cream crepe and strawberry milkshake...everything was nice especially the milkshake, SOOO creamy! Then we all balik rest, kasi papa tido lagi, before going out for dinner at the night markets


Thursday, 25-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Family Vacation - Day 1

Budak excited
 
Show off bulu mata
View all 7 photos...
* Travel from Penang to Cameron
* At Bala's Holiday Chalet
* Steamboat dinner at Brinchang

After so long promising Nisa that we'll be taking her to the zoo, watch butterfly and eat strawberries, if she behaves well and be a good girl everyday, so at last, mama & papa kena fulfull the promise lah and took Nisa to a 3D2N vacation in Cameron Highlands. Actually, the original plan was to take Maktok Pah too, since 25th is her birthday, so we booked an apartment which is owned by papa's school friend, but ntah camna, ada kes double-booking lak, due to miscommunication between papa's friend and the care-taker, so last minute mama busy tepon sana-sini cari hotel, and we managed to book Bala's Holidat Chalet instead. So takleh la bawak Maktok coz tak cukup tempat tido, so Maktok ikut Paksu gi KL.
Ramai orang cakap Cameron surely jammed, but sebab kami tak penah gi peak season, takleh bayang camna Cameron yang cool & relax to be packed, lagipun dulu mama & papa honeymoon during Christmas time gak, tak jammed pun...But, we under-estimate lah Kami bertolak kol 8 pagi, sepanjang perjalanan R&R all packed with people and cars, then bila naik Cameron pun jammed gila jalan, papa sakit kepala lutut driving...sian papa...Dah ler hujan jer...Sib baik Nisa tido jer so tak tension sangat, and we arrived at the chalet a little bit after 3pm. We read good and bad reviews of the chalet in the net, but to us, it's so-so lah...what do you expect from a 2 1/2 star hotel? The gardens and sceneries were great! The chalet used to be a boarding school for expat's kids before war, and still hold that feeling To papa yang penah dok MCKK, it's very nostalgic, but to mama, it's like in Harry Potter movies In the room, mama melayan Nisa yang dah segar-bugaria (term specially for Nisa) while papa tido, then after a couple of hours, we went for dinner at the town area. We ordered steamboat since it's so cold due to the rain, but then beli some fries untuk Nisa kat KFC so that she'll be more full, since she doesn't eat much. This is a trick we learn from a friend from India who brought 2 kids for holidays in Malaysia, the kids can't take Malaysian food much, so they stuffed the kids with fries since it's carbo, so at least the kids get the energy they needed for the short trip.


Sunday, 30-Nov-2008 01:13 Email | Share | | Bookmark
Lama tak update...

Makan cendol kat Changloon
Naik rides kat Queensbay
Tengok lollipop di tangan
ひさしぶり
Sorry mama lama tak update, sejak bluetooth hp mama mengong, takleh transfer gambar ke pc...
Nisa dah 2 years plus, cakap pun makin banyak, pastu dah pandai merajuk, and kalau balik kampung, no matter which kampung, kalau mama papa tak ikut kehendak dia, cepat jer march straight to maktok sekalian dan report
Peberet snack Nisa skarang is lollipop, sejak besday dia ari tu mama kasi sebungkus lollipop to share with friends...minum susu and makan pun makin laju jer so boleh tengok la dari gambar ni ke'chubby'an nyer...peberet store Nisa is no longer Giant but either the new Tesco or Carrefour (dah bleh demand )...pastu cartoon peberet no longer Pingu, walau Pingu remain no.1, now Nisa suka tengok Dibo or Little Einstein, pastu kalau kat umah Nisa suka tengok vcd Baby Genius or movie Charlotte's Web...Nisa suka movie citer animals specially berkaitan dengan farm animals, buku-buku cerita pun cerita farm animals...
Ok, not sure bila pulak mama boleh update nih...see you again


Wednesday, 1-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya Aidilfitri (1st day raya in SP)

testing camera...ada model pulak
Family portrait
Lagi family portrait
View all 4 photos...
Tahun ni Nisa beraya sakan, banyak dapat duit raya sebab ada orang kasi hadiah besday skali kat Nisa (add on dalam duit raya) And luckily, tahun ni Nisa tak meragam, so mama & papa pun syok beraya...
Ni 1st day raya, tahun ni turn kat SP dulu...nanti update gambar kat Aloq Staq lak kalau Acu antar gambar-gambar tu...
Papa try mintak gambar raya Nisa with cousins KL yang balik on the 3rd day, from PakChaq...
In conclusion, even mama & papa pun puas berpuasa and beraya tahun ni, memang terasa lain sket tahun ni...Hopefully panjang umur, boleh jumpa Ramadhan & Syawal tahun depan
Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin from us...


Tuesday, 30-Sep-2008 22:30 Email | Share | | Bookmark
Nisa's birthday (Part 3)

Excited nyanyi happy birthday untuk diri sendiri
Blow the candles
Tunggu potong kek
Ni Nisa's 3rd besday party for her 2nd year's birthday, kat umah Maktok Pah (SP), on Hari Raya eve, lepas berbuka...
Actually mama nak beli kek yang best sket, tapi tetiba kawasan kat umah tu takde letrik lak petang tu, so kedai kek pun takde letrik, gi tengok kek semua dah senget coz cair...so beli la choc moist cake nih...sekadar cukup syarat...sib baik by time berbuka dah ada letrik, kalau dak candle light dinner la semua
Thanks to MakSu, PakSu and Anis, and MakNgah & PakNgah for the besday gifts This year is a grand year for Nisa coz bleh selebret 3 besday


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net