Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  15  16  17  18  19  20  21  [22]  23  24  25  26  27  28  29  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 6-Jun-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Nisa at 7 months

Gaya tido masa kini...
Ni gaya peberet...memang abih ati la tido camni...
Nisa in Secret Recipe
View all 11 photos...
Ni just gambar-gambar yang mama or papa Nisa amik thru handphone...lately busy teramat so takde gambar baru, so just update gambar-gambar ni jer...
Nisa actually skang dah 8 bulan...Ni gambar masa dia still 7 bulan...Ada gambar Nisa tido, memang suka sangat tido meniarap, paling 'saikou' (cakap melayu nyer paling best kot...) kalau tido nonggeng, abih ati ler sampai nganga tido...
Then gambar masa dinner kat Secret Recipe, memang takleh dok diam budak nih, nasib tak terbalik high-chair tu Silap lak tak amik gambar Nisa makan 'washoku' (makanan Jepun) kat restoran Jepun ari tu...Nisa suka minum ocha (green tea) and makan potato salad...itu jer yang dia bleh makan pun skang...
Last few weeks Nisa gi shopping Carrefour ngan mama & papa, pastu Nisa nak minum susu, so mama masuk la Nursing Room, sebelah tu Waheeda artis tu dok buat show...tetiba dia masuk Nursing Room untuk berehat, sempat la Nisa didukung nyer, tapi Nisa lak gi buat "pppbbbtttttt..." kat Waheeda, bersembur air liur, abis le mekap kawan tu...hehehe...sori ek auntie Waheeda
Nisa on the way blajar jalan, dok soh orang pimpin tangan nak berjalan jer keje nyer...sakit blakang oiiii dok tunduk sebab Nisa ni kecik Maybe takleh lawan anak Rafi (cameraman peberet kami) yang berjalan masa umo 8 bulan, but maybe by 9 bulan jalan la kot si kenit ni...gigi nyer taknak tumbuh gak


Saturday, 19-May-2007 15:11 Email | Share | | Bookmark
Nisa in action!

Introducing the star...Nisa Humaira
Panjat-panjat tapi buat muka selamber
Nak ke mana tu?
View all 19 photos...
Ni citer gelagat Nisa di satu malam...actually, tiap malam camni
Nisa makin aktif, ponek eden mengejo Dari berdiri panjat-panjat, merangkak sana sini, penat nak monitor sebab takut jatuh...bila jatuh, nangis dengar sekampung, sakitnya kekadang sikit jer...tapi pastu she's up again, macam takde apa-apa berlaku, tak serik-serik...
Sejak Nisa pandai merangkak last month, mama and papa buka tilam tido kat bawah, ni gambar kat bilik tido...Nisa dapat hadiah lagi, walker baru untuk memudahkan Nisa belajar jalan, sebab Nisa asik guna kotak untuk sorong sana sini, sian lak, so papa belikan walker ni, boleh convert jadi kete bila Nisa pandai kayuh nanti
Hobi baru Nisa, main air lir, buat pbbbttttttt Bersembur abih air liur...ish ish ish..apa nak jadi baby girl En. Shafizal Nazlan nih...


Thursday, 3-May-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Majlis Persaraan Cikgu Zainol Jusoh (Tok Non)

Ni budak SOKSEK batch mana ni?
 
Cikgu Wahid - Fizik
View all 8 photos...
Nisa ikut mama and papa attend majlis persaraan cikgu BM mama masa kat SOKSEK dulu, Tok Non...Nasib baik majlis kat SP, so bleh la mama attend
Cikgu-cikgu tak berubah muka even though dah 10 tahun lebih mama tinggalkan skolah...Cikgu Wahid yang ajar Fizik tu still cam dulu, jumpa gak Cikgu Faizah (Arts) yang awet muda...kengkawan mama datang 3 orang, uncle Baahir and auntie Ami (jangan marah Ami, hang dah jadi auntie...hehehe)...
Takpe la, jadi la reunion kecik, harap-harap nanti boleh jumpa ramai lagi kawan mama dari SOKSEK and papa dari MC


Wednesday, 18-Apr-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
A week stay at the hotel

Sronot dapat mainan baru
Sepah nyer...
Sumer mainan simpan kat dier jer
View all 7 photos...
Mama Nisa kene gi training kat Evergreen Laurel Hotel Penang, kat Gurney...Dah Nisa ni sejak naik 6 bln takleh berenggang ngan mama especially malam, mesti nak dok bawah ketiak mama jer, kene la mama angkut dier skali gi hotel...ngan papanya skali lah
So pagi papa drive Nisa gi umah pengasuh, mama ikut training, petang papa bawak Nisa balik, Nisa berkepit ngan mama Papa cakap, Nisa ni asik tembab kat mama jer, sampai mama nak masuk toilet pun nangis...susah betul
Nisa happy jer kat hotel, sebab mama check in lambat, tak dapat bilik queen bed, dapat twin bed, so susah sket nak tido ngan Nisa yang lasak nih, tapi alhamdulillah, Nisa tak jatuh katil Papa syok-syok dapat tido sengsorang
Nisa glamer la ngan kengkawan mama sebab 200 lebih orang Intel worldwide datang untuk training ni...maybe one day mama Nisa bawak Nisa jumpa diorang lak, kalau ada rezeki


Tuesday, 17-Apr-2007 13:13 Email | Share | | Bookmark
I can walk!!!Errr...kind of...=)

Nisa: Best nyer mende nihh
Sengih tanda hadiah ni dapat approval QC manager...hehehe
Test drive time!
View all 6 photos...
Sebab Nisa aktif sangat (orang tua-tua pantang sebut buas, so kene la kata aktif ), akhirnya mama and papa belikan jugak walker nih. Kemain Nisa slide sana sini, bukannya berjalan pun Tapi dia still tak prefer dok mende ni lama-lama sebab takleh meragaih (vocab utara, maksud cam panjat-panjat), so kira ok la sebab mama papa pun tak prefer Nisa suka bende nih, tapi sebab Nisa sukar dikawal bila merangkak nih, kena gak kasi Nisa naik walker sementara buat keje kat umah.
Stakat nih accomplishment Nisa:
2 1/2 months - meniarap
4 1/2 months - duduk sendiri
6 months - merangkak, panggil mama, lambai bye-bye
6 1/2 months - berdiri, panjat-panjat, panggil dada (for papa), panggil kakak (kekadang bunyi 'tatak', kekadang kakak)
Accomplishment mama Nisa till now - still breastfeeding (maybe that's why Nisa's development advance sket kot )
Seems like Nisa ni maybe kidal sebab dia prefer tangan kiri, doktor dah buat simple physical test 3 kali, tiga-tiga result sama, Nisa prefer tangan kiri, but it may change, so tunggu dulu...heran gak sebab dalam family takde orang kidal...


[<<  <  15  16  17  18  19  20  21  [22]  23  24  25  26  27  28  29  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net