Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  17  18  19  20  21  22  23  [24]  25  26  27  28  29  30  31  >  >>]    [Archive]
Friday, 2-Feb-2007 02:13 Email | Share | | Bookmark
Cerita di suatu malam...

Busy - Pls do not disturb
Close up view of budak busy
 
View all 18 photos...
Ni ler keje mama Nisa, pantang tengok Nisa buat bende baru jer, siap la camera...
Malangnya, Nisa ni camera shy, tu sebab gambar dier sumer muka serius je depan camera. Dalam dok elok-elok ketawa happy, nampak camera terus dia diam serius...tensen betul!!

Ni Nisa baru balik rumah maktok SP, hari ni Nisa pakai baju merah menyala...hahaha...Sementara papa rehat-rehat tengok tv, though he's supposed to look after Nisa sebab mama dok prepare bakul barang-barang Nisa untuk antar gi umah babysitter esok, Nisa papa strap kat rocker, kasi maiann soh dok diam-diam...ada ka patut Nisa ni kalau main, dia bukan main, but menjalankan investigation. Nisa cukup suka gadget, especially remote control ke handphone, atau benda-benda robot, dia akan buat muka pelik, pastu memulakan siasatan. Ni dia dok menyiasat toy hadiah dari pakngah dier, walau benda tu she got and played since birth, tapi skarang dia tak main, dia suka buat test for investigation...a kind of game also to her, I guess...

Then sebab soro-soro nak ajar Nisa makan solid food, maktok soh ajar Nisa minum air kosong sebab since birth dia cukup tak suka minum air kosong, and kami tak penah kasi dah sebab doktor kata kalau breastfeed takyah minum air. Skang kene la ajar, kasi dia minum, mula-mula isap penuh semangat, then dah rasa air, dia mula main-main, but at last isap gak...Good Girl!!
Cuma terkejut, Nisa dah boleh pegang botol! Ni botol kecik je la, but according tu nanny dier dan maktok dier, memang kalau kasi botol susu besar dia pun dia pegang, start about 1-2 weeks dah...So, our girl is getting bigger now


Monday, 29-Jan-2007 02:31 Email | Share | | Bookmark
Nisa at 4 months

Gong Xi Fa Chai
 
Lepak-lepak...
View all 18 photos...
Nisa dah 4 bulan, tapi pakai baju budak umo setahun...hehehe. Nasib baik gak, boleh la pakai baju cheongsam tu, memang mama dier teringin sangat, brapa bijik kedai dier gi cari
Latest news, Nisa makin makan kuat, stakat ni 100% breastfeed, tapi maybe soro-soro kena mix dah kot
Skang asik nak berdiri or duduk, kalau kasi meniarap dia nak guling-guling sebab nak combat slow sangat, dia tak larat angkat badan, so she discovered guling-guling lagi cepat, so pantang letak atas lantai kejap je lepas ke ujung tilam.Heran sungguh tak pening pulak dia
Pastu hadiah birthday 4 bulan, mama, papa and maktok dier belikan rantai kaki. Nisa ni mami jarum, pantang tengok barang kemas, suka sungguh. Masa gi kedai emas melompat-lompat So saper-saper nak masuk meminang nanti tu, you've been warned


Tuesday, 9-Jan-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Nisa at 3 months

Cubaan pertama meniarap, umo 2 1/2 bulan...
Adoi la penat...
Adoi laaa...
View all 17 photos...
Bulan lepas, Nisa takde tunjuk tanda-tanda aktif, asik melepek jer Then one day, memang ingat sangat hari tu hari Jumaat, after office, my hubby and I gi pick up Nisa kat umah babysitter dier. Kami panggil akak ni Kak Mah, tapi blakang-blakang, bila sesama kami jer, kami sebut Nanny Mah...hehehe...Dia ni biasa jaga budak sejak tahun 1990, mak sedara yang introduce. Actually kat area umah mak sedara tu ada 3 org jaga budak, satu tu ramai sangat jagaan, sorang lagi tu mak sedara cakap tak elok sangat cara dia jaga, dia prefer Nanny Mah ni, and stakat ni, kami memang puas hati, she's great!
So, sambung cerita Nisa, Jumaat tu dah esoknya cuti, kami tak balik terus lepas ambil Nisa, but stay kat umah Nanny Mah borak-borak. I asked her, rasa-rasa bila Nisa nak meniarap, dok lembik jer...Nanny Mah cakap maybe umo 6 bulan, paling cepat budak jagaan dia 4 bulan, tapi tengok gaya Nisa ni, 6 bulan kot...
Esok paginya, hari Sabtu, Nisa bangun awal seperti biasa, kejut kami Subuh Pastu, tengah I kat dapur prepare breakfast, my hubby kemas bilik (kesian kene jadi surirumah gak... ), tetiba dengar Nisa jerit kuat, berlari la kami tengok apsal, rupa-rupanya Nisa dah pusing meniarap! Hahaha...punya la bangga and excited sampai lupa amik gambar. Sejak dari tu, pantang letak Nisa baring jer, surely Nisa pusing meniarap. Isnin nyer bila hantar kat Nanny Mah, terkejut makcik tu Dia cakap Nisa pecah rekod budak jagaan dia, tak penah dia dengar budak meniarap umo 2 bulan...hehehe
Skang Nisa dah terrer...boleh pusing kiri kanan, capai barang, just dia kekadang malas sebab badan berat agaknya...


Tuesday, 12-Dec-2006 20:10 Email | Share | | Bookmark
Nisa's bedtime discovery

Eh eh...apa ni?
Eh...camera lagikkk...
Jangan la amik gambar kiter...
View all 13 photos...
Ni edition sesi fotografi sebelum tido...Nisa dah 12 weeks...kira 2 bulan setengah lebih kurang...Lately dia baru discover yang dia ada tangan...hehehe...walaupun selama ni dia dok main babygym, dok isap jari...skarang baru dia macam terkejut dan 'nampak' kewujudan tangan dia...Kelakar betul kalau kita explore the world through a baby's eyes
Then gambar Nisa dengan org yg slalu kene panaskan susu dan kasi Nisa minum...hehehe...papa dier...gambar ngan susu provider takde lagi sebab dia jadi camerawoman


Friday, 24-Nov-2006 14:33 Email | Share | | Bookmark
Nisa's new toy!

Eiii...banyaknya mainan!
 
New habit...main buih...
View all 11 photos...
Nisa dapat hadiah besday walau belum sampai besday 2 bulan dier (kopak wallet papa dier beli mende alah nih)...sukanya dier dok atas rocker nih, mama pun lega hilang sakit bahu takyah dukung budak manja nih
Sorry gambar kabur sket sebab Nisa takut flash...


[<<  <  17  18  19  20  21  22  23  [24]  25  26  27  28  29  30  31  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net