Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  19  20  21  22  23  24  25  26  [27]  28  29  30  31  32  33  >  >>]    [Archive]
Sunday, 25-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Wedding in Sungai Petani

 
Muka blur/blank jap
Macam high table kat skolah plak
View all 6 photos...
These are from my brother's camera again, a bit hussle and rush there in SP coz of rain, so not much photos as the lighting was not so good. Hoping for better turn out from my brother-in-law's camera.
No special theme, just bride and groom's color theme is buttercream yellow, same with akad.
More coming soon...
P/s: By this time, penat dah nak pengsan dah, tukang make up pun cakap hopeless dah dia takleh cover muka penat tu...Tu sebab gambar semua duduk ja


Saturday, 24-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Wedding in Alor Setar

Fear factor
Mak andam terjun siapkan flowergirl
With my eldest niece(brother's kid)
View all 21 photos...

Bride and Groom's theme: Orange
VIP tent: Red/Maroon
Bride's family/relatives theme: Red/Maroon
Bride's gifts theme: Spring
Groom's gifts theme: Autumn
Bride's bedroom theme: Pearl white
P/s:These pics are from my brother's camera too


Bangun subuh mak dah sumbat soh makan banyak-banyak, tapi sebab tak cukup tido so takde selera Then kol 8 pagi pegi bersiap, kol 10 pagi balik ke rumah. Time tu kat dalam rumah ada upacara marhaban/berzanji, kat luar rumah family & relatives sibuk susun meja pengantin, pengantin perempuan dok menguap jer
Dekat kol 2 rombongan pengantin lelaki sampai, dari jauh nampak Panglima Oren berkilauan jer...hehehe.Start dengan upacaa perarakan dari hujung jalan ke rumah pengantin perempuan(nasib baik rumah no. 5, kalau tak berpeluh laaa...), bersanding then makan Thanks so much to my sister-in-law who is the pillar strength of the whole event, semuanya berjalan lancar.
Sepatah dua kata mengenai pengalaman jadi pengantin? PENAT


Friday, 23-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Malam Berinai Kecil

Family and relatives
 
 
View all 10 photos...
I was supposed to change into more clothes, but I forgot to bring home my Japanese kimono suit I got as a gift from a friend and we are already 1 hour later than schedule (we planned to start at 9:30pm actually but as everyone was busy preparing for tomorrow's wedding, we started a 10:30pm).So, I only change twice

Lampu bilik pengantin buat hal at the last minute so alang-alang tu pegi beli baru tapi pemasangan habis pukul 8:30 malam. Family & relatives lak sibuk buat hantaran, hias rumah dan isi bunga telur, so keadaan kalut sikit.Plan nak mula majlis pukul 9 malam tapi delay ke 9:30, and at last jadinya pukul 10:30 Dah habis disiram (upacara menepung tawar & merenjis) dan posing-posing dah dekat midnight, kesian Rafi, sorry yek Rafi Umi (pengapit) yang tolong lukis-lukis inai kat tangan dan kaki, habis cuci semua tu dah pukul 3 pagi.Pukul 8 dah kena pegi bersiap, so kesimpulannya tak tido sangat la malam nak kenduri ni


Thursday, 22-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Akad Nikah in Masjid Al-Bukhary Alor Setar

Both fathers
...nervous...(hehehe)
"Alif Ya Mim?" "Unta, ustaz"
View all 13 photos...

At last, challenge after challenge, hurdle after hurdle, the two of us becomes one.
It was a beautiful ceremony, full with tears and laughters of the people who know our story.
For us, this is not the end of what we went through, but the beginning of a new journey together.
This is from my beloved brother's camera (I'm specially close with him than with other siblings)...Still waiting for pics from Rafi


Hari ni hujan, tak berapa lebat, tapi cukup membuatkan orang kalut dan cemas.Orang yang memang tengah 'duk dak duk dak' of coz la bertambah nervous...hehehe Sampai lupa tukar spec ke lense.Tengok muka dia serious jer Sedangkan pengantin perempuan dan pengapitnya dok bergelak ketawa buat lawak dari skrip P Ramlee Lepas akad baru pengantin lelaki ceria sket, pastu asik bergelak buat lawak P Ramlee lagi sampai kene tegur dek orang-orang tua
Hari ni simple ja, baju kaler buttercream with a bit golden tint.Upacara hanya akad di masjid dan sarung ring serta gelang(maskawin) di rumah.Gerunnya nak naik pelamin tu cam nak naik roller coaster.Low profile katakan, I tak tahan media attention (paparazzi) nih...hehehe.Memang kagum dengan professionalism Rafi, diorang sampai on time, dah la in sut baju melayu hitam!


Wednesday, 14-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
MSSC Annual Dinner

Refreshment at entrance
The 4 out of 5 malays available
Awards to be given
View all 7 photos...
This is another annual function dinner specially for Malaysia Shared Service Center team of Intel Finance Malaysia, held at Evergreen Laurel Hotel...the food was superb!I wish I have bigger tummy to gorge on all the lobsters!The theme was Black & White.


[<<  <  19  20  21  22  23  24  25  26  [27]  28  29  30  31  32  33  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net