Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 23-Aug-2008 14:46 Email | Share | | Bookmark
Nisa and Pingu

 
 
Just came back from an outing...tadi gi the new Jusco opened in Perda...ramai sangat orang, malas nak shopping, ternampak kat rack vcd Pingu ada 20% discount, ada siri Pingu yang tak penah nampak kat mana-mana, so mama beli itu je la satu mende...kekeke...dah la queue punya panjang Nisa lak seperti biasa main kat kids park, papa seperti biasa jadi jaga...wahahaha
After bayar Pingu tu, kami makan then balik, Nisa terus ajak mandi then dah siap sumer, ready tunggu depan TV Kena lak malam ni final Piala Malaysia, papa tensen takleh tengok tv sebab dvd player Nisa rosak (player RM99 pun, cap ayam tapi lama gak berbakti untuk Nisa), so Nisa got to watch the big TV while papa kene tengok TV Nisa kat dalam nursery Luckily kat hall ada dvd player satu lagi, if not malam ni gak papa kene turun gi Giant beli dvd player baru
So ni Nisa dengan Pingu nyer Berguna gak rocking chair Nisa masa baby tu


Friday, 22-Aug-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Old pics (20-23 months old)

Budak ngamuk
Senyap bila nampak camera
Malu dah tu...
View all 14 photos...
These are gambar lama...papa amik pakai handycam, mama lama tak check...
The first 5 pics tu masa Nisa dok buat perangai 'terrible two' dier, but mama ingat yang kes ni papa ler pi janji masa pagi antar Nisa gi school, if Nisa be a good girl, papa bawak pi Giant...then bila balik cikgu cakap Nisa good girl ari ni (macam tau lak cikgu ni), so sepanjang masa balik Nisa dah ngamuk nak pi Giant...then sampai after dinner tak pi gak, mula la ngamuk atas lantai, but this was the only time dia buat perangai camni, pastu dah tau mama papa bolayan gamaknya, tunggu dia senyap baru bawak gi Giant Gamaknya time ni Nisa just nak test taktik baru kot...

Then the next 6 pics tu, the first 3 gambar Nisa mandi. as usual dia suka berendam, bleh mandi ofuro kat nihon nih Then after siap pakai baju, Nisa minum "Acam" which is actually juice Peel Fresh yang perasa blackcurrant & cranberry with aloe vera bits...Nisa suka sangat juice nih, dia suka makan aloe vera tu jer...tapi Nisa nih kedekut, cukup taknak share dengan orang, dah la tu, kalau makanan orang nak try, tapi kalau dia punya jangan sesaper berani touch...the last pic tu tarik muka sebab papa usik cakap nak sket

The last 3 pics tu gambar Nisa makan durian...The first time Nisa makan durian was with PakNgah masa pi umah PakNgah, Nisa mintak nak lagi...hehehe...Then next was bila PakSu baru balik dari Australia, makan kat umah TokTeh...Then mama teringin lagik, so beli yang pack jual tepi jalan, ok gak la, but yang makan dengan PakSu sedap lagi kot...Masa dok pilih kat gerai tu, Nisa dah kalut dok mintak nak makan durian, yang herannya, dia tau lak tu durian sebab dia sendiri sebut "Durian", sedangkan baru 2 kali makan Papa lak tak suka durian, so papa sedih takde geng Masuk kete, Nisa dah kalut soh buka nak makan, but berjaya kontrol sampai balik umah...kat umah jer, buka baju Nisa sebab takut comot, then Nisa terus jer makan durian, tak banyak pun makan, seulas setengah jer, but I think it's still quite a lot for a girl age less than 2 years Dah la tu, masa dok makan dengan penuh selera, Nisa dok panggil "Papa!Come, come!Eat, eat!"...then buat "Yum yummmm" kat papa...papa just cebik mulut...kekeke...Sorry la papa, since dalam perut Nisa makan durian, so papa takleh geng dengan kami


Monday, 18-Aug-2008 08:31 Email | Share | | Bookmark
Guess who???

Hehehe...papa bought a 3-in-1 printer, knowing mama will go crazy over it, as when we were still in Japan Actually, I love playing around with pictures and designs...So here's the result of the first trial

Now look here...who's this?

Hihihi...saper lagi kalau bukan papa when he was about Nisa's age...he thinks...


Another pic of papa with PakSu, maybe during pre-school age...


Kekeke...this is mama with her cousin yang beza umo 1 hari jer, he was born on 12th June and mama on the next day...Unique eh?


Ni mama with PakSu, about pre-school age gak...

So, this is Nisa:


So, who's she growing up to be?


Monday, 18-Aug-2008 03:38 Email | Share | | Bookmark
Wedding season again...

 
 
 
Yes..it's wedding season again...and this time, it's my in-laws' wedding, and Nisa was invited to be the flower girl
But, as usual lah, VIP was a bit late, and kids, especially tots, can't wait long enough...though actually, bravo to all the kids coz they can wait this far, from 7pm to nearly 9:30pm...So by the time the ceremony started, Nisa dah temper so suruh apa pun taknak dah...she missed the photo sessions and all...boleh pakai hairband for almost an hour tu dah cukup bagus la tu...pastu dia mula selak skirt la mende la
Phewww....I'm glad wedding season is over...yappari penat la wedding nih...specially when you are handling a 2 year old


Friday, 15-Aug-2008 15:41 Email | Share | | Bookmark
Best Friend's Wedding

 
 
This is my hubby's best friend's wedding. Kami menjadi saksi dari majlis akad, kenduri side bride, and kenduri for the groom in the next week nyer. Actually by the time I upload this pics, tomorrow is the groom's ceremony. The original akad took place on the 'sacred' date 08/08/08.
Sikit cerita about the groom, we knew him since in Japan, for my hubby, since in UM. Gas, as we call this guy, akan tiru paper English my hubby, and my hubby akan tiru the rest of the papers available (think of how many subjects there are). Simbiosis sungguh!
Gas knew our story, I think my hubby has no secret to him, as he is to him, memang kamceng gila. They were together during any ups and downs. We are so happy that he could get married at last. Banyak betul dugaan. But we believe this will be a lasting one, base on our own experience We weere actually surprised to know that his wife looks a lot like my best friend's Umi, not only by look, but by character itself too! Love this gal!
To Gas and Ira, congrats and semoga murah rezeki, cepat dapat baby aaa! By that time, Nisa dah boleh buli anak korang! Hahaha!


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net