Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 2-Jul-2008 16:26 Email | Share | | Bookmark
Free vacation! (Part 1)

Our room
The smiling Quality Inspector
Say cheese!
View all 14 photos...
Since dah tukar job title, mama kena la gi bootcamp for training & networking...this is an annual event for the dept, nearly every year diorang tukar venue, ikut which country ada banyak rep, unfortunately this year, Malaysia banyak rep so buat la kat Penang...and since tak jauh, papa cakap why not bring the whole family there, papa can work from the hotel, Nisa can still gi skool, take it as family vacation (actually papa yang bercuti lebih nyerrr )...hehehe...so last weekend mama gi check-in, mintak upgrade sket, then bleh la Nisa & papa tido samer...Nisa punya la excited, change of scenery kot...
Kat lobby, Nisa dok berlari sana-sini, kagum dengan patung-patung hiasan situ... Then masuk bilik, dia bz inspect semua benda kat situ, abih shower room, jacuzzi, wardrobe, kitchenette, drawer etc...pastu test kekuatan spring katil dengan melompat-lompat...siap ajak mama papa lompat skali, tapi mama cakap nanti katil runtuh saper nak jawab?? Then gi sopping, Nisa dapat CD Pingu lagi, but portable CD player papa tu, lama tak guna dah, takleh pakai lak, so Nisa ngamuk la takleh tengok Pingu baru...papa pujuk bawak gi poolside...
Then, apa lagi, syok la dier main kat pool!! Satu perangai Nisa dari kecik, mesti nak try buat sendiri, so dia tengok budak-budak berenang, dia tak kasi papa pegang dia, dia nak floating sendiri...then nak main slide sendiri...papa lemah jantung dibuatnya tiap kali tengok Nisa turun slide tu...hehehe...relek papa, trust your little girl She knows she can do it!
Perangai baru Nisa, suka eksen depan camera...pantang nampak camera hala kat dier jer, terus 'Cheese!'...dah 1-2 bulan dok perangai camni, so nak amik gambar candid takleh dah Mama lak malas nak bawak camera, fully utilizing henpon nih la...sonang citer
So the whole bootcamp, pagi mama gi training, papa gi antara Nisa skool, then balik buat keje(kununnya)...petang papa amik Nisa, then layan Nisa jap sampek mama abih dinner, then order food, lepak-lepak...mama dah pengsan tak hingat dunia But on 2nd day, nisa dah ajak "Let's go home" sebab kepingin tengok Pingu gamaknya...sian Nisa...Tapi yang syoknya, sepanjang kat hotel Nisa tido stret tak bangun mintak susu...or is it mama tido mati??? Ntah ler...hehehe...but anyway, quite a nice vacation for the family, thanks papa sebab sanggup melayan Nisa & ulang-alik amik antar Nisa...next time kita pi bercuti yang kena bayo lak yerrr!!!!


Wednesday, 25-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Water imp

Caught in the act
Smile!!!
Cheeeeese!!
Ini la dier, budak suka berendam...kadang-kadang tu sampai selsema Budak kecik cukup pantang nampak air...hehehe
So ini la Nisa main air sambil mandi, dia nyer bath tub dah mama soh papa simpan nak mengelakkan ini budak mandi lama-lama (macam mama), tapi dia gi amik baldi rendam baju lak untuk sendiri berendam...pastu bila caught in the act, kita amik gambar, dia buat 'cheeeese!' lak, sengih sampai ke telinga...hehehe


Tuesday, 24-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
The little pianist

 
 
 
Hmmmm...maybe budak-budak besar Nisa ni skarang development dia moved to music lak kot...Mama ingat ari tu bawak Nisa jalan-jalan Sunway Carnival, ada show budak kecik main violin, ramai budak-budak kecik tengok, tapi Nisa sorang je kot yang terpacak kaku khusyuk tengok violinist tu...Then semalam bawak Nisa & maktok pi Carrefour sesajer, ada la organ ni, Nisa terus lari-lari panjat naik, dengan penuh semangat main...ada gaya!Hahaha
Papa tak abih-abih kata mama ni 'oyabaka'...errr, nak translate taktau tapi macam think too much about the kids kot...hahaha...maktok kata besaq sket nanti Nisa bleh pi kelas piano ka violin ka, apa yang Nisa nak, dari bercampur dengan budak-budak bukan-bukan, very challenging la nak raise kids nowadays Lagipun memang cikgu Nisa pun dah bagi amaran, Nisa ni very cheeky, kecik lagi takpe la, kalau adult orang panggil sly or cunning, so kena jaga-jaga sket takut dia buat judgment tak betul
So takpe la Nisa, tunggu Nisa besar, apa Nisa minat, Nisa pi je la kelas, asal yang baik-baik udahhh


Sunday, 15-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy Father's Day!

Nisa & Abg Nafis
Ice-cream cake
Yum yummmm...
View all 4 photos...
Ni gambar masa weekend ari tu, balik kampung mama...not really balik kampung la since Alor Setar dah jadi 'bandaraya'...hehheh...bandaraya mende ntah...
Anyway, at first mama plan nak pi kedai kek beli kek besday sendiri, but then dapat idea lain lak, buat surprise kat orang kat umah, mama beli kek Father's Day...hehehe...sajer la, sambut serentak dengan belated besday mama ni...So lepas beli ice-cream kek tu, balik umah, simpan dalam peti sejuk...
After dinner, semua bebudak cousin2 Nisa (anak my big bro) dah bising nak kek, Nafis (the youngest) tu sampai taknak makan nasik dok tunggu kek, Nisa pun dah pandai, sibuk dok mintak "I want cake" sambil nyanyi 'Happy Birthday To You'...hehehe...Mama gathered semua fathers termasuk 'Grand' father...hehehe...Tokwan memulakan acara potong kek, pastu bebudak pakat serbu kek tu...Nisa pun makan dengan penuh "Yum yum yummmm" Sedap gak ice-cream dier, luckily this time beli chocolate, last time beli strawberry bebudak tak minat sangat walau lagi cantik...masam sket kot...
So to all fathers, especially papa Nisa, Happy Father's Day! Gotcha!!!Hehehe...ingat orang beli kek besday ker???


Friday, 13-Jun-2008 02:48 Email | Share | | Bookmark
Happy birthday to me!

Hehehe....dah tua dah mokcik neh...
Bangun pagi-pagi, ada morning meeting with US, sebelum call-in, bukak email, nampak la email ni:


Hallamakkkk...company pun nak remind me that I'm adding up one more year to my age But anyway, syok gak la...this is the first wish I got, at 5:36 in the morning...then lepas subuh mula la banyak sms masuk, then besday wishes dari papa & Nisa, gi opis lak boss pun wish (boss-boss dapat email dari HR to tell them it's employee's birthday)...then kol 10 pagi, ex-counterparts kat Philippines lak pakat nyanyi lagu besday dalam tepon, surprise tol! Thanks to James Really love them, such a happy & happening team! Miss you all la...

Hmmm...nearly lunch time, taktau nak selebret camner nih...malam ni balik AS so bleh selebret kat umah kot...


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net