Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 9-Jan-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
Nisa at 3 months

Cubaan pertama meniarap, umo 2 1/2 bulan...
Adoi la penat...
Adoi laaa...
Umo 3 bulan lebih...tgh kumpul tenaga nak meniarap tu...
Pose manja pulak dier...
And she's up!
Iyarrrghhhhh!!!
Hadoi laa..berjaya jugak akhirnya...
Iiieeee...sukanya saya!!Bangga ni bangga..
Aaaa...terkelepek balik...
Inspector gadget tgh buat investigation
Boring la benda nih...saya bukan baby lagik...
Inspector gadget meneruskan siasatan...
Nyum nyum...sedap gak benda nih
Ngantuk le plak
Mama...Nisa ngantuk la...
Buat muka kesian ajak tito...
Bulan lepas, Nisa takde tunjuk tanda-tanda aktif, asik melepek jer Then one day, memang ingat sangat hari tu hari Jumaat, after office, my hubby and I gi pick up Nisa kat umah babysitter dier. Kami panggil akak ni Kak Mah, tapi blakang-blakang, bila sesama kami jer, kami sebut Nanny Mah...hehehe...Dia ni biasa jaga budak sejak tahun 1990, mak sedara yang introduce. Actually kat area umah mak sedara tu ada 3 org jaga budak, satu tu ramai sangat jagaan, sorang lagi tu mak sedara cakap tak elok sangat cara dia jaga, dia prefer Nanny Mah ni, and stakat ni, kami memang puas hati, she's great!
So, sambung cerita Nisa, Jumaat tu dah esoknya cuti, kami tak balik terus lepas ambil Nisa, but stay kat umah Nanny Mah borak-borak. I asked her, rasa-rasa bila Nisa nak meniarap, dok lembik jer...Nanny Mah cakap maybe umo 6 bulan, paling cepat budak jagaan dia 4 bulan, tapi tengok gaya Nisa ni, 6 bulan kot...
Esok paginya, hari Sabtu, Nisa bangun awal seperti biasa, kejut kami Subuh Pastu, tengah I kat dapur prepare breakfast, my hubby kemas bilik (kesian kene jadi surirumah gak... ), tetiba dengar Nisa jerit kuat, berlari la kami tengok apsal, rupa-rupanya Nisa dah pusing meniarap! Hahaha...punya la bangga and excited sampai lupa amik gambar. Sejak dari tu, pantang letak Nisa baring jer, surely Nisa pusing meniarap. Isnin nyer bila hantar kat Nanny Mah, terkejut makcik tu Dia cakap Nisa pecah rekod budak jagaan dia, tak penah dia dengar budak meniarap umo 2 bulan...hehehe
Skang Nisa dah terrer...boleh pusing kiri kanan, capai barang, just dia kekadang malas sebab badan berat agaknya...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net