Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 28-Oct-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
Nisa's birthday presents

Happy birthday to youuu!
Tiup lilin...
Eddy Bauer Baby Harness
Camni le ropanya bila bebas
Hihihi...sukanya saya!
Laju betull! Tak sempat capture gambar!
Happy nyer saya...hihihi
Laju nyer!
Pantang naik kete mesti lentok nyer...
Nisa and the strap
Ni on the way gi beraya dengan baju baru tu...
Buku baru Nisa
Dah dekat sebulan dari tarikh 1st birthday Nisa, baru mama dapat kumpul gambar-gambar birthday Nisa dan hadiah Nisa

So birthday Nisa dibuat kat Alor Setar umah Maktok Yah sebab the next day Nisa gi cocok bontot (immunization) Mama mintak PakLong order ice-cream cake, then lepas berbuka semua selebret birthday Nisa

Mama and papa ada order hadiah Nisa thru Amazon.Com, antar ke kawan papa kat US, then dia pos ke sini...baby harness (sebab Nisa buaih sangat bila gi shopping, taknak dok stroller, taknak orang dukung or pegang), carseat strap, 2 buku and baju overall Carter...Total semua tak sampai pun US$30 tapi postal nyer lebih US$40 sebab papa and mama amik yg safe sket, risau gak post ni kalau sampai mesia, tau-tau je la kan Nasib baik sempat sampai a day before birthday Nisa!

Baju Carter tu besar, saiz mat salleh, mula-mula mama ingat tak sempat la Nisa bergaya dengan baju raya tu, nyesal tak beli baju lain Then tetiba raya keberapa ntah, mama saja kasi Nisa try, tup tup, boleh le plak! Just panjang sket but kalau pakai kasut ok la...Buku lak, memang mama tau Nisa suka sangat animals, so mama belikan yg pasal animals and satu lagi tu just daily vocab digest untuk Nisa Nisa ada 3 buku dah sebelum ni, memang suka sangat dia baca buku-buku tu, boleh kenal benda-benda tapi tak reti sebut, orang sebut tau le dia tunjuk mende tu, tapi kalau tanya dia, any animals panggil "au", semua orang tak kira laki ke pompuan panggil "kakak" (sian la kalau abang-abang ke pakcik-pakcik...), any orang tua pompuan dia panggil "tok-tok" (agaknya ingat maktok kot...), apa-apa makanan dia panggil "aaaammmm"...gesture tu boleh la, kalau tunjuk berus gigi dia buat gaya berus gigi, kalau tunjuk rabbit dia buat muka kusai (busuk...dia ingat pengalaman main rabbit kat bukit tinggi), kalau tunjuk kasut tu dia tunjuk kaki...etc...

Yang best skali, harness Nisa ni la...hehhee...mama ni actually memang tak setuju betul nak beli, sebab rasa buat anak jadi macam pets jer, but sebab terpaksa, cuba je la...dari anak kena kidnap Mula-mula takut nak guna in public sebab takut penerimaan orang tu camne kan...tup-tup, dasat gak, ramai orang tanya beli kat mana, memang diorang cari bende ni, so papa dengan 'hinss hinsss' nyer jawab beli dari US, but maybe kat KL ada...sian orang kat utara ni cari takde So actually orang dah mula open bab ni, lagipun benri untuk kanak-kanak riang macam Nisa nih...hehheh...Actually quite cute sebab ada backpack Mr Bear, tak nampak macam pets sangat...So sronot le Nisa berlari-larian, dan papa berkejar-kejaran...mama syok bleh shopping dengan aman


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net