Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 2-Nov-2007 04:12 Email | Share | Bookmark
These are a few of my favourite things

 
 
 
 
Walaupun Nisa nih ada dekat selori toys (hasil mama dok beli senyap-senyap bila shopping hari Jumaat time papa solat...hehehe), she has a few favourite items. Yang peliknya, kebanyakan benda ni ntah aper-aper jer...


On the left ni character Fantastic Four kan, dapat dari KFC kot...Mama beli ni masa tu rasanya Nisa umo 8-9 bulan kot, tapi this is her 1st ranking favourite, sampai bawak tito Papa Nisa kasi gelaran benda ni 'Hunga Hunga', dan lekat sampai skarang, Nisa pun panggil dia Hunga Hunga, walau bunyi nyer jadi 'Uwa Uwa'...kikiki...taktau le apa yg dia minat sangat kat Hunga Hunga ni, musykil betul, orang tido dengan bear ke bantal comel-comel, dia tido dengan Hunga Hunga...
On the right is Mr Owl, ni PakNgah Nisa kasi masa Nisa umo tak sampai 3 bulan kot...Mr Owl ni macam robot kecik, ada sensor cahaya kot, so bila cahaya bertukar, dia bunyi macam-macam lagu, ada lampu kaler-kaler, bising nak mampus...dan menakutkan gak kalau terlupa off, dalam suasana senyap tetiba dia bunyi sorang-sorang...serammmm...Malangnya baru-baru ni Nisa jatuhkan Mr Owl, pastu rosak, dia just nyala tapi tak bunyi dah...Nisa nangis soh Mr Owl bunyi...mama & papa pun sayuuu jer, tapi taktau mana nak cari ganti Mr Owl ni...


Haaa...on the left tu kami panggil Yataibah, sebab bila picit dia nyanyi lagu tu...Ni papa beli masa pi umrah dulu...bateri dah weak, nyanyi pun meleretttt jer...sian dier...tapi ni pun kadang-kadang Nisa bawak tito
Next tu mama panggil Mr Ducky, mama beli masa sale happy hour 80% discount kat Jusco baru ni, tapi nyesal beli, bising nyer ngalahkan Mr Owl Nisa suka sangat benda ni, tapi papa & mama pening dengar benda ni bunyi, benda ni bleh nyanyi sambil pusing-pusing jalan satu umah...bila on, bergema satu umah...arrgghhh


On the left tu kami panggil Wan-Wan or 'ワンーワン'...benda ni hadiah dari rakan sekerja mama kat Japan sebelum Nisa lahir...asalnya menda ni nyanyi lagu 'Twinkle Twinkle Little Star' sambil lenggok-lenggok kepala kiri kanan, tapi dah rosak...so dia just nyanyi je takde lenggok-lenggok dah...
Sebelah dia tu Bubu, peberet Nisa dari kecik masa start bleh duduk...maybe Anis ingat ke idak, Nisa penah gelek tangan Anis dengan benda ni...sorry Anis


Lastly, ni hadiah besday Nisa ari tu, Kak Fatin cousin dier kasik...benda ni kalau tekan buttons buah or key piano tu bunyi macam-macam lagu nursery rhymes, tapi Nisa dah rosakkan gak, so skarang dia just bunyi nama buah jer....isk isk isk...bising gak benda ni dulu tapi at least lagu dia sedap di dengar...hehheh

So kesimpulannya, Nisa ni suka benda bising la kot, juga benda-benda robotic/mekanikal...dia suka nak 'perosah' benda tu, buat experiment dengan ketuk, baling, goncang-goncang...maybe nak tau camna dia bunyi atau gerak...just Hunga Hunga tu misteri alam untuk mama & papa, nape Nisa suka sebab all it does is kalau tekan butang dier, tangan dia gerak atas bawah jer...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net