Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 21-Jan-2008 05:27 Email | Share | Bookmark
Nisa going to school!

 
 
Actually Nisa start 1st January dah masuk school...bukan betul-betul school, just a daycare center, sebijik macam citer Daddy Daycare tu, hehehe...kira dia blajar sambil main...first week tu ok la, sronot dia sebab banyak kawan, toys melambak, ada slide peberet dia...masuk 2nd week mula la meragam nak mama dok skali tunggu dia main, ampesss betul!
But sejak masuk school ni, nampak banyak la perubahan yang positif...aicehhh... tapi berbaloi la bayar untuk school Nisa lagi mahal dari mama bayar monthly kete
1) waktu makan tido dia dah tetap, especially malam, tido awal...letih main kot siang...so mama papa ada banyak masa sket nak buat keje rumah dan keje-keje lain...
2) motoring skill and development dia makin much better, mulut pun bising jer walau apa dia cakap susah nak paham...but at least dia boleh initiate dia nak wee-wee ke poo-poo ke, guna sign language...
3) manners & etiquette dah ada sket sebab school ni ajar mende-mende tu, just depend kat Nisa la nak buat ke idak...

But ada gak yang tak syok:
1) sebab kat school she's the youngest, so kena pampered jer sampai teachers panggil dia 'Queen', so Nisa makin spoilt...dah la kat umah spoilt, balik kampung spoilt...ragam 'terrible two' dia menjadi-jadi
2) separation anxiety dia makin menjadi-jadi...dah tu, kedekut saper pun takleh amik mama dier, mama ni macam private property Nisa, nak berborak dengan orang pun dia marah, mama bermanja dengan papa pun Nisa tarik or tolak papa ke tepi, dia akan dok tengah-tengah or melekap kat mama macam koala

So lately tak banyak gambar Nisa sebab Nisa tido awal, tak sempat nak gi Giant Hypermarket peberet Nisa tu, weekend pun Ahad jer keluar...maybe tunggu time cuti panjang ada la gambar Nisa outing Ni gambar Nisa pagi-pagi tunggu papa panaskan enjin kete before dihantar gi school...abis wiper, hi-light semua ditekan nyer...sampek kering air wiper tu


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net