Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 25-Feb-2008 04:45 Email | Share | Bookmark
Nisa's fav collection

1st book
2nd books
3rd books
4th books
Latest book
Ni le keje mama Nisa yg takde keje...

These are Nisa's book collections...Nisa mmg suka baca buku, more than suka toys...maybe sebab dok biasa tengok mama papa dok baca buku, luckily la jugak kami ni suka baca buku, bukan buku study, but buku citer ke aper-aper...kat umah lagi banyak buku dari barang...hahaha
We first discover Nisa suka buku ni masa 1st beli buku ni, buku pasal animals...saja mama pilih animals sebab rasanya budak-budak suka animals...hari-hari sebelum tido Nisa & mama akan spend quality time together, sit and explore the book, mama ajar Nisa nama animals and how does it sounds, buat kasi kelakar sket, but buku ni gambar kartun, Nisa tak brapa suka at the first time, so mama beli la buku lain...tapi skarang Nisa suka lak buku ni sebab kecik, sennag nak pegang...hehheh


Ni buku kedua Nisa, mama beli set, yang ni tak banyak animal, tapi just nak ajar daily nyer bende...mula-mula Nisa suka, but lepas dapat buku ketiga, buku ni dia jarang nak bukak


Ni buku mama order dari Amazon.com, mintak tolong kawan papa antar dari US (thanks uncle & auntie )...These are Nisa's fav! Especially buku animals tu, dari 100 Nisa dah hafal more than half, siap boleh bukak page kat mana animal tu ada if you ask her...memang Maktok Pah (SP) suka la usik Nisa, "Elephant camana? Squirrel camana?" and Nisa akan tunjuk kat book sambil buat aksi...hahaha Kalau nak dia dok diam tak manjat sana-sini, mama bawak kuar la buku nih, so Nisa akan dok diam ngadap buku...hehehe...


Ni buku yang agak latest mama beli, this month...Buku yang atas 2 tu buku bleh flip kuar gambar, dulu papa soh beli tapi mama takut Nisa tak suka, saja je try buku ni sebab murah, RM7 je...hehehe, luckily Nisa suka so mama bleh order dari Amazon la nanti...hehheh...Nisa suka dok flip-flap buku tu sampai nak koyak dah And as usual, dia bleh hafal mana page animals tu ada...buku yg bawah tu Little Lamb Nisa tak brapa minat sebab buku citer, pastu gambar dia terlalu ke'kartun'an, colorful sangat...Maybe nanti slow-slow dia suka kot


Ni latest buku mama beli, last week kot...mama ingat buku ni kecik Nisa suka, but gambar dia terlalu kecik, Nisa kurang minat, but senang nak bawak la buku ni, kalau naik kete ke travelling...


So kalau tengok-tengok tu, memang buku Nisa all about animals jer...balik umah Maktok, riuh rendah dengar Nisa cakap, ada yg boleh paham macam "jatuhhh" (dengan gaya muka mata terbeliak, mulut muncung), "takdokkk/ada", tapi Nisa ni pelat sket, susu dia panggil "tutu", paling clear bila dia kata "nak nak!"...hehehe...ada yang takleh paham gak bila dia cakap banyak-banyak, but kami buat-buat paham sebab sian kat Nisa...hehehe...next month Nisa's going to be 18 months = 1 setengah tahun...mama nak cari buku barulah...papa sure jeles lagi...hehehe...balik-balik barang Nisa...hahaha


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net