Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 9-Apr-2008 15:30 Email | Share | Bookmark
Nisa's Fav Food

Macaroni gratin
Spagetti
Cream stew
These are Nisa's fav food...buat masa ni dia kurenggg sket kalau kasi nasik, tapi kalau benda-benda ada cheese or berperisa tomato, or else paling simple potato (mash or fries/chips), ok dah...paling kurang kalau la jalan-jalan and susah sangat nak cari makan, roti gardenia dah cukup...tapi kena roti gardenia jer, lain brand dia tak makan Pastu sebab tak makan nasik, Nisa suka spagetti or anything pasta based, tak kisah la pasta/spagetti tu letak dalam sup ke, or memang buat kuah spagetti...

So start from macaroni gratin ni, actually glamer kat jepun (グラタン), kat sini maybe orang tak makan sangat sebab panas...ni peberet mama dulu so mama cari resepi dan cuba sejak kat sana, then saja try kasi kat Nisa, yappari bebudak suka benda ni...mat salleh biasa panggil mac & cheese, bleh buat isi dlm tu either macaroni semata, or else buat pasta tomato based with tuna flakes, udang or chicken, sayur sket...yum yummmm...

Spagetti lak, yang ni tomato based, tapi Nisa hentam je camner pun, bolognese ke, japanese (和風) ke, pepperocini (ni papa terer) ke...asalkan pasta, Nisa makan jer

Cream stew ni plak taktau le tempat lain ada ke tak, kat Japan glamer kat Hokkaido time musim sejuk, memang makan time sejuk best sebab dia kasi panas, tapi mama suka and still buat kat sini bila dah buat gratin tu, sebab base white sauce dia sama...kat Japan, ni cara ibu-ibu nak galakkan anak-anak makan sayur to those yang tak suka sayur, sebab budak-budak suka susu, so benda ni memang yummy untuk diorang...but untuk Nisa terbalik, sebab Nisa tak suka susu tapi suka sayur...no problem untuk dia makan even slices of raw tomato, fruits ke memang peberet anak musang sorang ni... tapi SUSU! Aiyooo...susah betui nak kasi dulu, before dia stop breastfeeding...but lately she's catching up, malam jer 2 botol 6 oz, taktau le kat skool brapa botol dia minum...

Takde dalam gambar is sup, apa-apa jenis sup...sup daging ke ayam...paling peberet adalah sup salmon campur sayur bayam, letak carrot & potato...tu resepi spesel papa jugak...hehehe...beli kepala & tulang-tulang salmon tu jer kat kedai sushi or Jusco, sedap wooo...menjilat jari! Jugak KFC, specifically mashed potato or fries...so kalau on the road travelling ke, tak sempat sangat, tapau je benda ni untuk Nisa makan sementara nak jumpa tempat makan yang lebih sesuai...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net