Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 11-Apr-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
Down the memory lane (Part 1)

Hehehe...ni sebenarnya dapat idea dari Jaja...Ja, ko jangan marah aku tiru ko ek? It's a brilliant idea, membuatkan aku teringat balik zaman dolu-dolu Ye la, saikin (lately) kekadang ada gak member (mine or hubby) tanya, apa citer korang berdua nih, sumer heran dulu gaduh gila, tetiba bleh sampai ada anak dah nih...hahaha...Actually kami pun taktau nak jawab camner, so I collect the bits of puzzle here & there with the pics...


Hirosaki...where everything begins...
Car...not specifically Levin...hehehe...but this was the first car I rode with him, I think it was his 2nd car already...but I've always admired the car, sebab tak penah tengok kat mesia, nampak sporty, sleek but macho in a way...sebelum jumpa dia, dengar citer dia ni ganas, kasar (sebab orang Kedah, pastu pelat dia tak hilang so orang nampak kasar), garang, bawak keta laju...so bila first dengar, you combined the characters yang orang sebutkan, for sure dapat gambar ala-ala bouncer pub ker, incredible hulk ker...tup-tup bila jumpa...alahai...lain nyerrr...itu jer komen yang dapat diberikan, timer kaseh We have a few cars that we rode together...levin, ascott, celica, impreza, lancer...hehheh...kat mesia jadi satria & kelisa...I like the way he drives
Gloves...hahaha...ni sampai skarang jadi lawak yang kami dok gelak dua orang...huhuhu...first time jumpa dia, time tu baru 2-3 hari sampai Hirosaki kot, memang mafuyu (tengah winter) giler, siap blizzard...pastu senpai (senior) one year above bawak jalan kaki nak gi beli beskal as kenderaan gi kelas, dalam tengah blizzard tu, kami nak beku gak ler...then datang la senpai-senpat batch lain (including him) come to the rescue kat junior-junior baru yang blank tak reti apa, diorang ajak masuk dalam kete, nak antar gi kedai beskal...so happens 2 junior pompuan yang comey-comey nih diajak naik kete dier, then kami yang sejuk campur takut ni ikut jer masuk kete...masa nak duduk, dia tegur kami tak pakai gloves...ye la, mana nak tau kata sejuk sampek camtu, so dia kasi gloves dia...sepasang jer ada, dia kasik soh kongsi dua orang kami berdua junior ni pandang sama sendiri, then takut nyer pasal, pakai la sorang sebelah kiri, sorang sebelah kanan...macam la ada effect untuk hilangkan sejuk...tapi takut la nyer pasal pakai gak ler



CD B'z Treasure...sebab first dengar dalam kete dia, terus minat group ni next to Yellow Monkey
Hirodai(Hirosaki University)...macam-macam kenangan kat sini...gaduh ngan dia sampai tolak-tolak kerusi, but then rasanya ejen menjodohkan kami was ryugakuseigakari (international student dept...kot translation dia)...sebab makcik kat situ la dok soh pi bagi surat la, or soh panggil mamat nih meh skolah sejak dia ponteng skolah...hmmmm
Beskal...kenderaan paling berguna kat nihon nih, jugak kenderaan yang kami dok kuar sama-sama masa natsu time tak sejuk, selain naik kete...sempat bertenet kat ladang apple la, gi Sunday Home Centre...Daei peberet...Ito Yokado, Sanwado, Maruesu...



Hanging by A Moment...our song...
1st time jejalan sama gi Disneyland time haru (spring) kot...
Then in the same year gak gi DisneySea time natsu (summer), pastu gi lagi time fuyu (winter) bawak his brother...


Lepas dapat duit reimbursement buat thesis, nak celebrate grad, gi jejalan Seoul dengan dia & 2 of my friends, Leen & Achik...best woo makan kat situ, hehheh...pastu sopping kain la kerongsang la, barang kulit...
Giant was like our kid...got him when we was 5 weeks old, skarang dah dekat 6 tahun umo...hehehe, as big as his name
Actually cuba cari gambar Pie Monte Restaurant, tapi dah takde dalam web sebab restoran dah tutup...we owed so much to Masta & Okusan...Osewaninarimashita Walaupun diorang ni Jepun, but their wisdom is as if they are Muslims...harap boleh jumpa diorang lagi nanti...With them & the restaurant, we grew and learnt, and still apply the advice to our daily lives...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net