Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 10-Jun-2008 02:02 Email | Share | Bookmark
Home Sweet Home

Yeaaaa!!!Ni ler umah Nisa, balik jer dari umah maktok, Nisa punya la happy lari masuk nursery dier...hehehe Ni keje mama Nisa yang takde keje kat opis, dok still training untuk keje baru, project blum start so lepak-lepak dulu
So from the entrance door, masuk ke living hall...very simple since mama & papa takde budget lagi untuk sofa, so sesaper yang datang kene jadik orang Melayu la, dok bawah...hehheh...biasanya takde carpet sebab Nisa allergic, but since dapat ubat alergic, Nisa dah ok, pastu ari tu Maktok Yah & Pak Long with family meh umah, so carpet ni dikuarkan la...

Sliding door tu gi terus balcony but jarang dibuka unless mama or papa nak sidai baju, sebab tak letak grill since grill kene letak kat dalam (undeng-undeng developer sebab nak kasi seragam kat luar nampak cantik kunun nyerrr )

Then if you turn around, nampak dining hall...not actually a hall, maybe we can call it dining area lah...dipisahkan dengan curtain tu jer, or if not akan connected to the kitchen...kitchen kecik jer, muat le masuk 2-3 orang but mama jenis kalau masak nak sorang-sorang sebab dia rimas, so biasanya semua orang dihalau takleh masuk dapur when 'work in progress'

Kitchen tu kebanggaan papa, hehehe...sori sepah sket...kat kitchen sebelah peti sejuk tu ada pintu leading tu utility room or store, takde dalam gambar sebab sepah...hahaha Dah namanya store room...
Then kat tengah-tengah between hall & dining tu ada corridor...leading to 3 bedrooms...

First bedroom on the left is the guest room, also empty apart from the queen bed...kalau orang takde situ tempat simpan barang-barang yang nak sort out before masuk store & baju-baju sebelum mama iron masuk wardrobe...
The middle one is the master bedroom,bilik, mama, papa & Nisa tido (luckily for the king bed, kalau tak mesti tak muat )...ni gambar lama sebab tv tu dah diubah ke nursery Nisa since dia tak berenti nak tengok Pingu Mama amik gambar dari dalam bathroom...hahaha...umah kecik tak muat
Next on the right is nursery Nisa merangkap bilik solat & study room...ada bathroom gak sebelah dier...Ni peberet room Nisa buat masa skarang sebab dia bleh sepahkan toys & books sesuka hati, sambil bleh tengok Pingu or any nursery songs VCD...luckily masuk skool, Nisa akan simpan balik toys dier kat almari tu, coz mama sajer copy exactly almari tu dengan kat skool, so she's familiar with it...tapi ada time tantrum ke, maktok datang ke, Nisa buat perangai gak la taknak simpan balik barang-barang, so before solat kene la mama & papa kutip balik dulu...hehehe


So, ni ler 'Home Sweet Home' to Nisa, mama & papa Actually mama yang decide semua construction/renovation masa papa gi umrah, with the help of Maktok Yah & Tokwan...quite tough ler gak nak berurus mende-mende nih...Orang tua-tua tak suka umah 'tingkat-tingkat' ni, but to be practical sebab mama & papa takde masa nak jaga garden (anyway mama doesn't like gardening), even nak kemas umah yang skarang pun termengah-mengah Luckily Maktok Yah & Tokwan suka umah ni, jiran pun ok, ada kelas mengaji kat surau so once dah cukup umo Nisa akan gi blajar situ...hehheh...faci macam pool, sauna & playground tu jarang diguna sebab balik keje pun malam dah, so weekend jer la kot...Anyway, ni short term plan until we know where we would like to reside...jemput semua ke umah nanti ek? Akasyah with papa Teso & ibu Ayeen dah 2-3 kali datang, with Kak Fara & baby Faiz of uncle Sugita & aunty Jal...tak lupa aunty Jaja, uncle Shah...harap-harap aunty Nik & Kak Damia with Danish datang gak one day nanti Anis pun jangan lupa datang with Maksu & Paksu Others yang jauh-jauh, uncle Rafi ke, aunty Mai & uncle Duke ker, kalau terjengah ke sini, meh le umah...jangan risau, tempat tido aderrrr...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net