Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 2-Jul-2008 16:26 Email | Share | Bookmark
Free vacation! (Part 1)

Our room
The smiling Quality Inspector
Say cheese!
Nisa buat free show lak...
Cheese!
Cheese lagi!
Nak test kekuatan spring katil
Atas katil pun sempat bergaya
Checking out the pool
Best nyer dier!
Nak buat sendiri!
Brrrrrr!!!Sejuk!
Trying out the water slide again
Weeeeeeeee!!!
Since dah tukar job title, mama kena la gi bootcamp for training & networking...this is an annual event for the dept, nearly every year diorang tukar venue, ikut which country ada banyak rep, unfortunately this year, Malaysia banyak rep so buat la kat Penang...and since tak jauh, papa cakap why not bring the whole family there, papa can work from the hotel, Nisa can still gi skool, take it as family vacation (actually papa yang bercuti lebih nyerrr )...hehehe...so last weekend mama gi check-in, mintak upgrade sket, then bleh la Nisa & papa tido samer...Nisa punya la excited, change of scenery kot...
Kat lobby, Nisa dok berlari sana-sini, kagum dengan patung-patung hiasan situ... Then masuk bilik, dia bz inspect semua benda kat situ, abih shower room, jacuzzi, wardrobe, kitchenette, drawer etc...pastu test kekuatan spring katil dengan melompat-lompat...siap ajak mama papa lompat skali, tapi mama cakap nanti katil runtuh saper nak jawab?? Then gi sopping, Nisa dapat CD Pingu lagi, but portable CD player papa tu, lama tak guna dah, takleh pakai lak, so Nisa ngamuk la takleh tengok Pingu baru...papa pujuk bawak gi poolside...
Then, apa lagi, syok la dier main kat pool!! Satu perangai Nisa dari kecik, mesti nak try buat sendiri, so dia tengok budak-budak berenang, dia tak kasi papa pegang dia, dia nak floating sendiri...then nak main slide sendiri...papa lemah jantung dibuatnya tiap kali tengok Nisa turun slide tu...hehehe...relek papa, trust your little girl She knows she can do it!
Perangai baru Nisa, suka eksen depan camera...pantang nampak camera hala kat dier jer, terus 'Cheese!'...dah 1-2 bulan dok perangai camni, so nak amik gambar candid takleh dah Mama lak malas nak bawak camera, fully utilizing henpon nih la...sonang citer
So the whole bootcamp, pagi mama gi training, papa gi antara Nisa skool, then balik buat keje(kununnya)...petang papa amik Nisa, then layan Nisa jap sampek mama abih dinner, then order food, lepak-lepak...mama dah pengsan tak hingat dunia But on 2nd day, nisa dah ajak "Let's go home" sebab kepingin tengok Pingu gamaknya...sian Nisa...Tapi yang syoknya, sepanjang kat hotel Nisa tido stret tak bangun mintak susu...or is it mama tido mati??? Ntah ler...hehehe...but anyway, quite a nice vacation for the family, thanks papa sebab sanggup melayan Nisa & ulang-alik amik antar Nisa...next time kita pi bercuti yang kena bayo lak yerrr!!!!


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net