Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 22-Aug-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
Old pics (20-23 months old)

Budak ngamuk
Senyap bila nampak camera
Malu dah tu...
Ok, ready nak pi Giant...
Soh buka pintu...
 
Cheese!!
Sempat Cheese lagik...
Makan apa tu?
Yum yummm...
Budak kedekut taknak share
Yum yum...durian
Papa come!Eat!Eat!
Cheese!(again)
These are gambar lama...papa amik pakai handycam, mama lama tak check...
The first 5 pics tu masa Nisa dok buat perangai 'terrible two' dier, but mama ingat yang kes ni papa ler pi janji masa pagi antar Nisa gi school, if Nisa be a good girl, papa bawak pi Giant...then bila balik cikgu cakap Nisa good girl ari ni (macam tau lak cikgu ni), so sepanjang masa balik Nisa dah ngamuk nak pi Giant...then sampai after dinner tak pi gak, mula la ngamuk atas lantai, but this was the only time dia buat perangai camni, pastu dah tau mama papa bolayan gamaknya, tunggu dia senyap baru bawak gi Giant Gamaknya time ni Nisa just nak test taktik baru kot...

Then the next 6 pics tu, the first 3 gambar Nisa mandi. as usual dia suka berendam, bleh mandi ofuro kat nihon nih Then after siap pakai baju, Nisa minum "Acam" which is actually juice Peel Fresh yang perasa blackcurrant & cranberry with aloe vera bits...Nisa suka sangat juice nih, dia suka makan aloe vera tu jer...tapi Nisa nih kedekut, cukup taknak share dengan orang, dah la tu, kalau makanan orang nak try, tapi kalau dia punya jangan sesaper berani touch...the last pic tu tarik muka sebab papa usik cakap nak sket

The last 3 pics tu gambar Nisa makan durian...The first time Nisa makan durian was with PakNgah masa pi umah PakNgah, Nisa mintak nak lagi...hehehe...Then next was bila PakSu baru balik dari Australia, makan kat umah TokTeh...Then mama teringin lagik, so beli yang pack jual tepi jalan, ok gak la, but yang makan dengan PakSu sedap lagi kot...Masa dok pilih kat gerai tu, Nisa dah kalut dok mintak nak makan durian, yang herannya, dia tau lak tu durian sebab dia sendiri sebut "Durian", sedangkan baru 2 kali makan Papa lak tak suka durian, so papa sedih takde geng Masuk kete, Nisa dah kalut soh buka nak makan, but berjaya kontrol sampai balik umah...kat umah jer, buka baju Nisa sebab takut comot, then Nisa terus jer makan durian, tak banyak pun makan, seulas setengah jer, but I think it's still quite a lot for a girl age less than 2 years Dah la tu, masa dok makan dengan penuh selera, Nisa dok panggil "Papa!Come, come!Eat, eat!"...then buat "Yum yummmm" kat papa...papa just cebik mulut...kekeke...Sorry la papa, since dalam perut Nisa makan durian, so papa takleh geng dengan kami


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net