Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 5-Sep-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
Nisa at Seoul Garden



One of the weekends kot, ker mana-mana public holidays lah, lepas penat bersopping, mama ajak papa makan Korean food kat Seoul Garden. Mama dah penah meh sini with office friends for mama's farewell dulu tu, memang tau papa sure suka nyer tempat nih sebab bleh makan yakiniku & nabe, dah ler buffet stail, syok giler! Tak sangka Nisa pun suka, pastu sebab tengok mama & papa guna chopstick, Nisa pun nak guna, walau tak penah pegang seumur hidup...Surprisingly, Nisa boleh pakai chopstick, siap abis 2 bowl kuetiau sup Lepas raya bleh meh sini lagik

Ujung bulan ni, before raya, besday Nisa...rasanya berulang kali dah mama dok cakap dalam fp nih...hahaha Dah dekat sebulan lebih mama dok planning untuk besday Nisa. Hadiah besday pun dok mayou (confuse) apa nak beli, banyak sangat choice...either dollhouse, lego set, work table or tricycle...but bila tanya Nisa, dia cakap "I want books" Aisehhhh...yappari anak mama & papa nih, macam kitorang gak suka baca buku, buku yang not related to studies lah, hahaha

Skarang Nisa dah pandai cakap tak berenti, bleh bercerita, sampai cikgu kat skool komplen ada satu hari tu, Nisa cakap tak berenti sampai soh tido pun dok cakap lagik Pastu dah pandai amik ati, bila nak something or dia tau dia ter'naughty', dia meh peluk or kiss, then cakap "I lu yu" (I love you), or "I tayang mama/papa" (I sayang mama/papa) Perkara paling membuatkan mama touched, was on the 1st day berbuka puasa, mama dok suap Nisa makan, suddenly Nisa cakap "Mama...good...good mama"...Mama ingatkan Nisa cakap the food is good so mama cakap la "Oh, yummy? Nisa like this" but Nisa geleng then point to my chest and said "No, mama good mama" then point to papa and said "Papa good papa"...Alahaiiii... But when mama asked "How about Nisa?"...shyly sambil dok pulas-pulas tangan sendiri, Nisa said "Nisa notty"...Mama asa macam nak nangis is it sebab we always jokingly said Nisa naughty? Or bila marah cakap Nisa naughty till she had that impression? So after that, the word is already banned and bila Nisa buat salah, we explained what she did and why it is wrong Susah jadi millenium parents nih, hehehe...but we are learning thru experience

To my sweet Nisa, papa & mama love you too, darling


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net