Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 26-Dec-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
Family Vacation - Day 2

Nisa & strawberries
Banyaknya strawberries!
Veggies!
Excited nak makan strawberries
Alamak...masam lah!
Nisa jadi strawberry
Butterfly
Nisa & butterfly
Mengkarung ke iguana ntah...
 
 
Nisa & mama
Our beloved Lakehouse
Budak baru bangun tido
At KFC
Gaya rapper - at Strawberry Moments
* Breakfast at Agro Farm
* Visit to Butterfly Farm
* Shopping at Ringlet
* Tea at Strawberry Moments

So early morning, lepas Nisa bangun, kami pun bersiap mandi walaupun sejuk giler since semalaman hujan, then cepat-cepat gi one of the nearest agro farm, with hopes that kat situ ada breakfast and tak start jem lagi since ramai sangat orang nih...at least kalau ada tea & scones ker cukup dah for a start. Luckily kat situ ada banyak choice, specially fries untuk Nisa. Mama & papa order for waffles with ice-cream & strawberry jam (of coz), and strawberry muffin pancake, and hot Milo. Bila perut dah diisi, kami ronda-ronda farm, memang tergoda tengok sayur-sayur segar tu. Pastu beli sikit strawberry and kasi Nisa try, sekali rasa masam, terus Nisa takmau, sedangkan dia yang beria-ia nak makan strawberry Kids! Hehehe...mama & papa dah agak dah sebab kami pun penah budak-budak, so paham la...hahaha
Then, we moved to the nearest butterfly farm, Nisa happy dapat tengok big butterflies Then ada pameran insect gak, and Nisa memang suka gila ler tengok segala beetles and spiders, excited bila dia nampak centipede...all the things yang ada dalam buku dia...
After lunch at one of the Thai restaurants (Nisa tido) then we went to Ringlet town to see our nostalgic Lakehouse Resort, tempat mama & papa honeymoon Papa cakap next year nak dok sini lah, coz ada sentimental value, and papa sempat amik gambar bangunan suite kami duduk dulu tu... Then mama gi shopping pokok orchids and some other plants for Maktok Yah & Tokwan yang memang suka tanam pokok...
Next stop is KFC, sebab nisa dah bangun, kasi dia makan sket...then gi restaurant Strawberry Moments, ala-ala Sceret Recipes kot, just menu dia semua base on strawberries...creative We ordered fruit jelly, strawberry & ice-cream crepe and strawberry milkshake...everything was nice especially the milkshake, SOOO creamy! Then we all balik rest, kasi papa tido lagi, before going out for dinner at the night markets


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net