Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 19-Apr-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
A trip to KL

Boringnya tunggu ni....
Wahhhh!!Nisa naik bas!
Tido sepanjang jalan
Bas berenti isi minyak, Nisa pun isi minyak...
Getting ready nak tido lagik
At the zoo, waiting for animal show
Tengok show
Anak papa
Last moments together
 
Balik pun tido lagi
Minum susu pun tido gak
Last week Nisa gi KL dengan mama, naik bas Aeroline...hehehe...Sajer nak try since ada member cakap best, pastu papa pun tak abih-abih rekemen gak, so try la...Actually mama sceptical gak sebab 5 hours journey with a toddler, but Nisa pun excited nak naik bas sebab bas kaler kuning macam bas skolah dalam buku citer dier, so ok la...let's try it!
Wed (April 15)
Naik bas dengan Nisa, mama ready buku citer, coloring book, jigsaw puzzle (Nisa loves jigsaw puzzles), buku sticker, tit bits and macam-macam lagi, beg punya le berat...bantal busuk jangan dilupa Nisa teruja naik bas, mula-mula excited but after 15 minutes bas gerak, Nisa dah pengsan so mama relek sepanjang jalan. Nisa bangun time bas berenti isi minyak kat mana ntah, Nisa nak susu (isi minyak gak), then golek-golek kat seat and tido lagi. One hour before nak sampai Sunway Pyramid, Nisa bangun...HALLAMAK! Kalut la mama layan Nisa, but luckily dia tertido balik and bangun bila bas dah sampai...Then jumpa papa, round sikit kat Pyramid cari makan, then gi umah Pakngah (abang papa)

Thu (April 16)
Patutnya mama gi mensetsu tapi malas, dah kettei taknak dok KL...hahaha! So bawak Nisa gi zoo, then papa bawak mama makan sushi sebab since ninshin ni asik nak makan sushi jer, heran tol. Nisa happy bleh tengok animal show kat zoo, dulu 1st time gi zoo takleh tengok sebab ramai org, but Nisa nak tengok penguin (Pingu) tapi takde la pulak...so Nisa ngamuk gak mula-mula, luckily ada show seal, kira ok la...

Fri (April 17)
Since papa, Pakngah and Makngah keje, Nisa and mama dok umah, boring gak...by 1pm, Nisa cakap "Mama, I want to go home"...kekeke...sian Nisa...Then Pakngah balik keje awal, but then black out pulak, so terus kuar dinner kat Pizza Hut, Pakngah blanjer...hehehe..Thanks Pakngah

Sat (April 18)
Mama dah book hotel Royal Bintang Damansara, since dekat dengan One Utama tempat nak naik bas nanti. Tapi lunch kat umah Pakngah dulu, sedap ikan bakar and kari daging Then sopping sket, mama begitu teruja gi Daiso (sori la, orang Penang jakun...hahaha) sebab since dok nihon mama memang peminat 100yen shop ni, sib baik papa layan jer, I'm in heaven...then sopping baju maternity, baju Nisa and so on, sopping sakan! Thank you papa
Then bila check in masuk hotel, buka ja pintu, Nisa dah jerit "Yeaaaaaaa! I like hotel!!!"...hehehe...tu la papa, mama dah cakap, patut amik hotel jer in the first place, kami royal princesses ni...hahaha! Lepas lepak and solat, gi sopping lagik kat The Curve...wahhh, sayang papa Barang baru beli banyak sampai kene tinggal baju yang dibawa...hehehe

Sun (April 19)
Bas kol 10:30pagi...lepas breakfast, kalut-kalut beli sket tit bits untuk mama and Nisa atas bas, then kalut cari terminal bas plak kat One Utama. Mama sayu tengok Nisa, such a brave girl. Dia cakap "I want papa to naik bus also", then dengar papa explain papa kene keje and so on, mama nih dah merambu air mata...ihiks...naik bas, Nisa relek ja, mama yang hujan lebat, tak guna betui!
Sampai umah, luckily ada dapat brader teksi yang baik, tolong usung beg masuk teksi, then masuk kete mama...Alhamdulillah...Balik umah, lepas mandi, makan and solat semua, tepon papa cakap dah selamat semua. Lepas off tepon, Nisa cakap "Mama, you sad? You want papa?" terkedu jap mama..Cet, tak guna betui kene tembak soalan bonos Mama cakap "Yes, I'm sad, but I got Nisa"...Then Nisa cakap "I'm sad also, I want papa too"...Alahai...kandou plak mama...But baru nak layan feeling, Nisa dah melompat macam takde apa berlaku...itu la budak umo 2 tahun lebih nih...hmmmmmmm


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net