Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 8-Jun-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
Nisa's new car!

 
 
Papa & mama decided to get a new car since adik Nisa is coming, sekarang barang Nisa jer dah penuh kete
About a month of surveying, mama siap buat chart la pros & cons for each car yg kami listed, siap ada specs semua cukup, bleh jadi sales person dah neh , our criterias senang jer...we want something big, preferably 7 seater but doesn't look too family type, below 100k, reliable brand, jimat minyak, senang mama nak bawak since mama yang kena drive sebab papa kat KL...Well, my dad said you are asking too much Kene ketuk kepala dengan brochure skali, aduiii
Lepas istiqarah beberapa kali, we almost decided on Nissan Grand Livina though tak cukup criteria (nampak family type sket..kekeke, mama suka sporty) but my dad anti-Nissan (sorry, no heart feeling, we are free to choose), he said his lecturer in Japan dulu pun cakap don't buy a Nissan, but since no choice, mama dah ready nak call la sales person tu but papa tetiba sms cakap try Toyota Rush, dia nampak lalu sebelah kete dier. Mama risau gak takut mahal, nampak mahal jer, but terkujat coz below 100k!
So after mama test drive, papa gi tengok kat KL tapi tak test sebab test model yg ada cuma manual, mama pun decided on Rush, but kaler la pulak nak kena pilih...buat istiqarah lagik...mula-mula dah nak set silver sebab mama nampak mcm ok jer, tetiba nampak kat opis sebijik macam comot je, blue pulak terang sangat, tinggal gold or black. Since mama dah pangkah black sebab dulu kete kaler itam eksiden sebab orang yg langgar tu cakap "I tak nampak la kete you, kaler hitam" di tengahari rembang...ader ker alasan tak logik, camtu JPJ kena banned la kete kaler itam But that makes mama phobic sket dengan hitam, so decide je la dengan gold. Kena plak papa nampak sebijik Rush kaler gold lalu sebelah kete dier, so dia kata amik gold. Sales person cakap gold susah, ujung bulan baru ada shipment, well, ok la, we were not in a hurry. But the next day on Monday he called cakap ader plak kete, Friday sain agreement, the next Monday bleh dapat
Luckily papa balik cuti besday Agong, so kalut le gak setel kete tu, and on 8/6/09, kuar la kete Rush nih, kalut sungguh macam nama dia jugak...Plet pun sebab kalut, even though mama takmo plet PJE sebab buruk, terpaksa amik gak la, kami panggil 'Piiii Jerrrr'...hehehehe...sekalut Rush jugak...9094 tu batch Koleq papa


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net