Danisha's FotoPage

By: Danisha Danisha

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 29-Sep-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
Nisa's 3rd Birthday

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rasa macam kejap jer masa berlalu, anak mama ni dah 3 years old
First Nisa buat besday party kat Alor Setar umah maktok dier on the 27 Sep coz besday tokwan dier skali, but no pics taken coz mama tak bawak camera, lagipun kalut nak balik ke Perai dah hari tu...
Then on the day itself, 29 Sep, as usual buat besday Nisa kat skolah dier. Order ice-cream cake with green kaler topping and Doraemon picture macam Nisa nak, then beli la sket-sket junkfood coz skolah tak brapa benarkan makan benda-benda ni. If you are wondering naper macam sikit jer bebudak situ, memang tu ler jumlah budak kat situ coz the school take limited students (only 10)since their approach is 1:1 basis for kids from 2-6 years old.
So back to Nisa's besday, since dah 3 tahun, dah pandai demand la skarang. Nak kek gitu gini, nak junkfood tu pun dah kasi list kat mama, then presents pun dah pandai mintak kat semua orang...mama, papa, maktok, tokwan, paklong...mama & papa beli katil single with Mickey Mouse bedsheet untuk Nisa, so skarang Nisa sleep separately but in the same room dengan mama lagi. Terasa sunyi lak mama tido sorang atas katil king-size tu, Nisa biasa jer Maktok & tokwan beli set cooking toys and paklong beli bubble gun untuk Nisa main bubbles dengan cousins. Yang tak syok nyer, Nisa kena stomach bug then cirit-birit & muntah-muntah which triggered her lactose intolerant lagi, kesian sangat coz she has to stop taking any dairy product for at least 2 days, which is a torture for a tot. Luckily skarang dah ok so slowly kasi Nisa minum Pediasure jap kasi lactose intolerant dia hilang before back to her routine - siang minum Pediasure and malam minum susu biasa coz Nisa tak suka susu without lactose even with her allergy


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net